TAJ MUZEJSKI EKSPONAT MI SMEŠTA! Vujošević otkrio kog igrača je morao da drži zbog novca u timu i objasnio kako se Partizan prema njemu poneo kao prema psu! (VIDEO)
Dusko Vujoševic u emisiji Ratka Femića, Foto: Zorana Jevtić

rekao svoje

TAJ MUZEJSKI EKSPONAT MI SMEŠTA! Vujošević otkrio kog igrača je morao da drži zbog novca u timu i objasnio kako se Partizan prema njemu poneo kao prema psu! (VIDEO)

Vujošević je rekao i da je izgubio kontakt sa svim ljudima iz kluba

Objavljeno:

Duško Vujošević gostovao je u emisiji Ratka Femića "Da se ne lažemo" na Kuriru u kojoj je pričao o svojim finansijskim potraživanjima prema Partizanu, ali i teškoj situaciji u klubu i objasnio je kako je do nje došlo.

On se dotakao i izjava Ostoje Mijailovića na njegov račun.

INTERVJU OSTOJA MIJAILOVIĆ: Ovo nema ni u svetu ZELENAŠA! Zbog Marfin banke mi je pao imunitet, stavljaju nam omču oko vrata! (FOTO) (VIDEO)

INTERVJU OSTOJA MIJAILOVIĆ 2. DEO: Ne volim Zvezdu, država joj daje duplo više novca! Čović je autokrata, Vujošević je kriv što je Partizan dovde dospeo! (VIDEO)

- Ostoja Mijailović je postao stručnjak za Duška Vujoševića. Ne želi da polemiše sa mnom zbog mog zdravstvenog stanja iz nekog sažaljenja. Ja sam za njega potpuno zdrav.

- Po povratku iz CSKA, imao sam ugovore 300 hiljada prve godine, druge takođe, treće 200.000, bez ikakvih bonusa. Mijailović kaže da sam imao sličnu platu u Rusiji kao i ovde, što je netačno, tamo sam imao milion godišnje. Znatno veće pare od mene je imao Jasmin Repeša, kao i Pešić i Sagadin... Ali ja te pare nisam primio, zbog finansijske situacije, smatrao sam da to malo para treba da da dobiju igrači. Igrači koji su imali neke velike prethodne ugovore kao Tepić, oni su novac dobijali malo kasnije nego ostali košarkaši - rekao je Vujošević.

Potom se dotakao i celog slučaja sa potraživanjima.

- Dogovorio sam se da mi plate kroz rate na pet godina. To je bez premija i bonusa. Platu koju sam imao bila je mala, u odnosu na moje kolege u ABA i posebno Evroligi. Ništa to nije bilo preterano. Peković je platio prvu ratu, a druga rata koja je trebalo da dospe prvog septembra nije plaćena, niti se ko javljao. Isticala je druga godina kašnjenja, pa sam javio Mišku Ražnatoviću. Niko mi se nije javljao iz kluba. Tražio sam da dođe do razgovora, tj realizacije rata. Potom je krenuo spor koji je koštao 10.000 evra u startu. Pričalo se da želim da im blokiram transfere, a videli ste koliko su igrača doveli. Krenuli smo preko BATA. Usporavali su rešavanje jer su pustili dezinformaciju FIBA da smo se dogovorili, a nismo. Tražilo se da se dobije desetak dana da legnu pare od sponzora i to se odlagalo. Nekorektno poslovanje u svakom smislu. Krive me da sam ja krv za stanje u Partizanu i da tražim pare zbog sevapa jer sam bolestan - rekao je Vujošević.

On je objasnio i kako je klub dospeo u tešku situaciju.

- Treba ljudi da se zapitaju zašto od Bogdana Bogdanovića nema transfera.

Kad smo izgubili od Cedevite rekao sam da će biti velikih posledica. Neki održivi sistem je postojao, ali postao je neodrživ. Mi smo živeli od prodaje igrača, sa budžetom koji nije pokriven. Izazvalo smo i neke nagrade, imali pomoć države i prodavali ponekog igrača, dobijali pare i tokom sezone od rata od transfera od prethodne. Kranje nategnuto. Bili smo atraktivni zbog Evrolige i ja sam znao da će ogromni problemi isplivati kada bez nje ostanemo - rekao je Vujošević, a potom se dotakao i kredita:

- Prvi put javno kažem da sam imao obavezu da Nenad Stefanović, sin direktora banke, bude u 12. Predrag Danilović i Nenad Popović izlaze iz Partizana i ostavljaju klub na nuli. Jovica Pavlović dolazi i uzima mimo mene kredit. Nisu me pitali za te kredite - rekao je Vujošević.

On je potom i dodao da sumnja da Dragan Todorić plasira priča protiv njega.

- Todorić je večno prisutan i Partizan se pretvara u neku vrstu muzeja jer je on kao neki eksponat. Nije ekonom ili fizioterapeut plasirao priču protiv mene. Puštena je priča da sam o svemu odlučivao i da sam kriv - rekao je najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Vujošević je rekao i da je izgubio kontakt sa svim ljudima iz kluba, kao i da ga niko iz kluba nije zvao kada je bio u lošem zdravstvenom stanju.

Kompletnu emisiju pogledajte ovde.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.