ZVEZDA POVELA U SERIJI: Stisak Kuzmića i Bjelice u reketu bio je prejak za Megu!
Foto: Saša Pavlić Koky

KLS, polufinale plej-ofa

ZVEZDA POVELA U SERIJI: Stisak Kuzmića i Bjelice u reketu bio je prejak za Megu!

Sva dešavanja na meču ste pratili u našem "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 22:53h

Crvena zvezda je očekivao stigla do pobede nad Mega Leksom 85:70 u prvom meču polufinala plej-ofa Mozzart košarkaške lige Srbije.

Za razliku od dva meča koji su timovi odigrali u ligaškom delu domaćeg prvenstva, sada uopšte nije bilo tolike neizvesnosti i drame.

Gosti su zadavali muke braniocu titule samo nekih prvih 15 minuta utakmice, dok ih je služio šut za tri poena i sa distance, a domaćin nije zaigrao agresivniju odbranu.

foto: Saša Pavlić Koky

U finišu prvog poluvremena, crveno-beli čim su shvatili da Mega nema rešenja u reketu za Kuzmića i Bjelicu, uz opterećenje faulovima Tejića i Samardžiskog, krenuli da zatrpavaju svoje visoke igrače loptama, a ovi su svoju prednost obilato koristili.

Tada su i stigli do dvocifrene prednosti koji su samo održavali u nastavku meča, a na kraju je i uvećali tokom četvrte četvrtine.

Konačan rezultat čak i ne pokazuje to koliko su problema imali crveno-beli sa šutom za tri poena, ali i to je razumljivo s obzirom da im je ovo bio 80. meč u sezoni. Brojka koju nikada ranije nisu dosegli.

Revanš meč u Sremskoj Mitrovici se igra u četvrtak, kada će izabranici Dejana Radonjića imati meč-loptu.

Crvena zvezda: Volters 8, Tompson, Dangubić 6, Mitrović 6, Lazić 3, Dobrić 3, Simonović 2, Dženkins 6, Gudurić 6, Jović 7, Kuzmić 20, Bjelica 18.

Mega Leks: Mušidi 7, Rebić 4, Lešić, Čarapić 2, Jaramaz 12, Spasojević 12, Musić, Simeunović, Tejić 3, Novak 15, Kapetanović, Samardžiski 15.

Sva dešavanja na meču ste pratili u našem "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.