ISTINA JE IZREČENA! Propali dogovor oko potpisa sahranio Partizan!
Ostoja Mijailović i Željko Obradović, Foto: Starsport

ISKRENO

ISTINA JE IZREČENA! Propali dogovor oko potpisa sahranio Partizan!

Sunovrat crno-belih

Objavljeno:

Proslavljeni košarkaški trener i legenda Partizana Duško Vujošević, u emsiji "360 stepeni" na "N1" televiziji, javno je progovorio o nikoli Mirotiću - nesuđenom pojačanju crno-belih.

Duško Ivanović i Zoran Savić
Duško Ivanović i Zoran Savićfoto: Emilija Jovanović

Vujošević smatra da je ne dolazak Mirotića u Partizan i prouzrokovao pad crno-belih u Evroligi. Po njemu, čitava koncepcija kluba je urušena odlukom sadašnjeg košarkaša Olimpije Milano da ne dođe u četu Željka Obradovića.

- Pravi se dogovor sa Mirotićem i ekipa se stvarno stvara u komplementarnom odnosu i na njega. On se konsultuje prilikom dolaska nekih igrača da se još više uvuče u priču i zbog opstrukcija, koje su počele kad je klub u tim krugovima objavio da je napravljen dogovor sa njim, sutradan su počele opstrukcije i pretnje i tako dalje. Sprečeno je da on dođe, što naravno njega ne opravdava. Njega ne opravdava ništa, niti pravi alibi Partizanu, ali i to je sigurno bila otežavajuća situacija za ovu sezonu. Selekcija se pokazala nedovršena, pre svega u tome što nivo tima određuje nivo najboljeg igrača tima. Uglavnom nisam zadovoljan rezultatom, ali nije isključeno da je ovaj rezultat maksimum ovoga tima - rekao je Vujošević

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: Starsport©

Vujošević se zatim dotakao i grešaka koje je Partizan napravio tako što nije zadržao ključne košarkaše, poput Matijasa Lesora i Dante Egzuma.

- Pre čitave situacije sa Realom, klub je propustio priliku da produži ugovor sa najbitnijim igračima. Znači, sa Panterom, s kojim je produžio, ali po puno većoj ceni nego što bi bio da je to radio negde sredinom sezone. Zatim i sa Lesorom, koji je u prvoj ponudi ugovor sa 600.000, nuđeno mu je 800 što je objektivno. Ali on je postao igrač tu u Partizanu, kod Obradovića i pod njegovim rukovodstvom.

Matijas Lesor
Matijas Lesorfoto: Starsport©

- Njegova cena više nije bila ni na sredini sezone, 800.000, ali mislim da je za neki milion potpisao. Tu je napravljena ozbiljna greška što tokom prethodne sezone nije produženo ugovor sa ta tri bitna igrača i onda da se ta selekcija još nadopuni s nekim koji treba… Pogotovo posle Egzuma, nije trebalo se dozvoliti Madaru da ode i da se ostane praktično bez plejmakera - rekao je Vujošević.

Bonus video:

00:34

Grobari traže novi ugovor za Obradovića

(Espreso sport/B92/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.