POTPIS NA MALOM KALEMEGDANU KOME SE NIKO NIJE NADAO! Kakav ŠAMPIONSKI posao Crvene zvezde za narednu sezonu!
Serž Ibaka u duelu sa Džoelom Bolombojom, Foto: Starsport

kapa dole

POTPIS NA MALOM KALEMEGDANU KOME SE NIKO NIJE NADAO! Kakav ŠAMPIONSKI posao Crvene zvezde za narednu sezonu!

Veliko pojačanje

Objavljeno:

Retko ko se u avgustu 2023. godine nadao da će centar Crvene zvezde Džoel Bolomboj, kao treći igrač u rotaciji Olimpijakosa, uspeti da u dresu kluba sa Malog Kalemgdana postane najnkonstansatniji košarkaš srpskog šampiona.

Pored Majka Tobija, saigrača Luke Dončića i bivšeg člana Barselone, očekivalo se da Bolomboj bude druga ili treća opcija - jer tu je bio i NBA kalibar Marko Simonović.

Džoel Bolomboj
Džoel Bolombojfoto: Starsport

Mic po mic, korak po korak, Bolomboj je svojim predanim radom i strašću kojom zrači na parketu, pokazao o kakvom fajteru je reč! Uvek spreman da "pogine" za ekipu, Bolomboj bi trebao i morao da bude uzor za pojedine košarkaše Crvene zvezde.

Džoel Bolomboj
Džoel Bolombojfoto: Starsport©

Treba napomenuti da je protivAnadolu Efesa ušao u klinč sa Tarikom Džonsom, nakon što je krilni centar Efesa napao saigrača Bolomboja u Zvezdi. To je još jedan od dokaza o kakvom borcu i poštenjačini je reč. Nešto slično poput Partizana u Madridu, kada nikome nije bilo jasno zašto su svi košarkaši crno-belih uleteli na parket da brane Dantea Eksuma. To je taj timski duh, a Bolomboj ga ima i zato je toliko poštovan.

Džoel Bolomboj statistika u dresu Crvene zvezde
Džoel Bolomboj statistika u dresu Crvene zvezdefoto: Printscreen/Euroleague.net

Otud i ne čudi što je uprava Zvezde pravovremeno reagovala i odlučila da još zimus produži ugovor sa ovim sajnim centrom.

Bolomboj će na Malom Kalemegdanu najmanje ostati do 2026. godine, saopštili su zimus crveno-beli putem društvenih mreža.

Uroš Plavšić
Uroš Plavšićfoto: Starsport©

Nema sumnje da je Zvezda na vreme rezervisala Bolomboj za narednu godinu i nove izazove, a ukoliko se desi da i sadašnji centar Mege Uroš Plavšić potpiše za Zvezdu, crveno-beli će moći da nakrive kapu kada je reč o kvalitetnim peticama - konkurentnim da se bore za daleko bolji plasman u Evroligi naredne godine.

Bonus video:

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.