PARTIZAN PRONAŠAO NOVOG EGZUMA? NBA kalibar, da li je vredan potpisa?
Dante Egzum, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

moguće ili ne

PARTIZAN PRONAŠAO NOVOG EGZUMA? NBA kalibar, da li je vredan potpisa?

Pojačanje ili ne?

Objavljeno:
D T

Ne prođe dan, a da se Grobari ne zapitaju; "Šta bi bilo da je Dante Egzum ostao u Partizanu"?

Pokušavo je Partizan da na sve načine nadomesti odlazak Egzuma u NBA prošlog leta, međutim, nije mu se dalo... To potvrđuje i rezultat crno-belih, kako u Evroligi gde se ostalo bez TOP 8 faze, tako i ABA lige.

Dolazak u klub Pi Džej Doužera svi su prokomentarisali kao zamenu za Egzuma, jer Amerikanac iza sebe ima pozamašnu NBA karijeru, gde je bio i saigrač Nikole Jokića u Denveru.

1 / 9 Foto: Starsport

I počelo je solidno za Partizan za Doužerom na poziciji Dantea Egzuma, ali se brzo i završilo... Forma Amerikanca je bila u usponu do kraja januara, kada je usledio strmoglavi pad koji je ujedno i jedan od glavnih razloga lošijeg rezultata Partizana u Evroligi.

Nema sumnje da je reč o dvojici fantasičnih NBA košarkaša, ali energija i strast koju je donosio Egzum u odbrani, koju je opet pretvarao u prodore i kontranapade, ostala je misaona imenica za crno-bele ove sezone.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport©

Ako stavite na papir Egzuma i Doužer, nema dileme da je Pi Džej mekše ruke, ali u konstalaciji igre Partizana u kome imate Kevina Pantera na parketu, sa bezbroj driblinga - nedostajao je taj brzi voz poput Egzuma kome bi kapiten crno-belih mogao da doda loptu kada ga udvoje, utroje i opkole sa svih strana.

1 / 6 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Ovako, Partizan je dobio odličnog i pametnog košarkaša, koji nažalost nije Dante Egzum. Ausralijanac, inače peti pik na NBA draftu, danas živi svoj san u dresu Dalasa, to je i zaslužio svojim odnosom i posvešćenošću u crno-belom dresu.

Pi Džej Doužer na leto ističe ugovor i Partizan ima opciju da saradnju nastavi. Prva godina u Evropi za Amerikanca nije jednostavna, a njegova prava eksplozija bi mogla da se dogodi naredne godine.

Pi Džej Doužer
Pi Džej Doužerfoto: Starsport©

Breme Egzuma koje je na svojim leđima nosio Pi Džej mora biti skinuto, pošto je Dante jedno, a Doužer nešto sasvim drugu, govorio je zimus i kapiten Partizana Kevin Panter.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.