Partizan i Duško Vujošević u Evroligi! Istorija se ponavlja?
Duško Vujošević i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

legenda crno-belih

Partizan i Duško Vujošević u Evroligi! Istorija se ponavlja?

Grobari obožavaju Vujoševića

Objavljeno:

Na današnji dan, 3. aprila 2008. godine, Partizan je ugotio tadašnju Tau Keramiku, današnju Baskoniju iz Votorije u drugom meču TOP 8 faze Evrolige.

Nakon pobede Španaca u prvom meču, Partizan je u revanšu deklasirao Tau Keramiku sa 76:55 i odveo duel u majstoricu. Nažalost po crno-bele, Španci su bili bolji u trećem meču na svom parketu i eliminisali četu Duška Vujoševića.

Dragi gledaoci ovo rečima ne može da se opiše..” .. i stvarno nije moglo da se opiše kako je bila vatrena atmosfera i dobra igra Partizanovih košarkaša na drugoj utakmici 1/4 finala Evrolige protiv Baskonije(ex TAU Keramika). PARTIZAN-Baskonia(ex TAU Ceramica) 76:55 ; Peković 19pts, Veličković 17, Tripković 14, Tepić 11, Palasio 9…

Pod vođstvom Duška Vujoševića Partizan je tri sezone zaredom bio u TOP fazi, a 2010. godine je ostvario plasman na F4 gde je poražen u polufinalu od Olimpijakosa.

Duletovi dani u Partizanu prepričavaju se i dan danas u grobarskim krugovima, a dolaskom Željka Obradovića istorija Partizana sa početka 2000-ih godina se ponovo obnavlja.

Duško Vujošević i Željko Obradović
Duško Vujošević i Željko Obradovićfoto: Starsport©

Svi očekuju da Obradović nadmaši Vujoševića u Evroligi i ode korak dalje, do trofeja evropskog šampiona. Crno-beli su nakon osam godina pauze ponovo zaigrali u Evrlogi prošle sezone i došli na korak od Fajnal fora, ali nije bilo ni sreće, a ni pameti protiv Real Madrida.

Bonus video:

00:52

Grobari pevaju nakon poraza od Reala

(Espres sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.