ŠTA SE ČEKA? PITAJU SE GROBARI! Ostoja Mijailović o Obradoviću, ovako je govorio o pregovorima sa Željkom!
Željko Obradović i Ostoja Mijailović, Foto: Starsport

ostaje ili ne?

ŠTA SE ČEKA? PITAJU SE GROBARI! Ostoja Mijailović o Obradoviću, ovako je govorio o pregovorima sa Željkom!

Prvi čovek crno-belih

Objavljeno:

U danima kada Grobari čekaju kao "ozebli sunce" potpis novog ugovora između KK Partizan i Željka Obradovića, dobra je prilika da se prisetimo reči prvog čoveka crno-belih Ostoje Mijailovića u podkastu "Biznis priče".

Strateg Partizana Željko Obradović je u izjavi za "Sport klub" pred meč sa Olimpijom iz Milana već govorio o eventualnom ostanku na klupi šampiona Evrope iz 1992. godine.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Mijailović je svojevremeno u podkastu "Biznis priče" otkrio koliko je veliki uticaj Obradovića na Partizan. Objasnio je i kako je veliki ŽOC pristao dođe, a i sam priznao da su crno-beli upravo zahvalujući Željku postali prepoznatljiv brend:

- Sve ovo što se danas dešava je zbog Željka. Došli smo do ovog momenta, da smo brend. Mi smo došli do situacije da smo klub koji radi registraciju ljudi koji su zainteresovani za sezonsku kartu!

Kako je upoznao Željka:

- Bila je to 2017. godina i tadašnji potpredsednik Milan Iskrin mi kaže da moramo da odemo do Istanbula da ja upoznam Željka Obradovića jer ga nisam ni poznavao do tada. Naravno prihvatim to. On je jedan od simbola Partizana. Odlazim tada kod njega u Istanbul. Upoznajemo se u hotelu i on me kaže: “Poštovanje predsedniče”. Pomislim… Bože gospode, čime ja ovo zaslužujem. Stvarno je bio korektan prema meni. Prvo što mi je rekao je da ceni što sam prihvatio da budem u klubu. Pokazao mi je privezak Sintelon, dobio ga je 1992. i još ga nosi.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Rekao mi je da je Partizan njegova ljubav, dao mi je podršku. Proveo sam nekoliko sjajnih sati sa njim. Taj razgovor mi je dao snagu. Vraćam se u Beograd pun utisaka i razmišljam: "Bože, što bi bilo lepo da se Željko vrati". Uhvatim sebe kako maštam i smejem se. Zove nas on jedan dan tokom pandemije da nam kaže kako želi da dođe u prostorije sa Vladom Androićem da popije kafu jer nije bio godinama u klubu. U tom trenutku ja osetim da nešto postoji. Čim je on ušao u prostorije, odmah su mu proradile emocije. Razgovarali smo u novim prostorijama, bili smo na terasi i ja se tu našalim i kažem mu: "Zamisli da se vratiš u Partizan". On odgovori da to nema šanse da se dogodi. Naravno ja sam to rekao kroz šalu, mi se u tom trenutku raspadamo. Sedmi smo na tabeli.

- Znao sam da moram da dam nešto navijačima ili da napustim klub. Stisnem zube i kažem: "Otićićeš iz kluba kada je najjači, a ne kada je najslabiji". Tog leta, tačnije aprila 2021. godine je došao Zoran Savić i ja njemu odmah kažem da treba da ponudimo posao Željku Obradović. Zoran mi se nasmeje i kaže mi da sam lud. Međutim ja sam zaista video Obradovića kao jedinog čoveka kome taj posao možemo da ponudimo. Zoran i ja odlučimo da odemo u Barselonu da razgovaramo sa njim. Prvo smo pričali sa Đordijem da ga molimo da nam da pozivnicu za Evrokup jer na terenu nismo uspeli da obezbedimo plasman. Sastajemo se posle toga sa Željkom i on odmah pita koga mi planiramo da dovedemo na mesto trenera, a ja mu ni pet ni šest odgovaram: "Pa tebe planiramo". On odmah kaže: "Ma nema šanse ljudi, neću ni da razgovaram. Da posle 30 godina igram Evrokup". Stalno sam se vraćao na temu da treba da se vrati i u jednom trenutku on mi ne odgovara ništa. Završavamo razgovor, krećemo kući i meni Zoran Savić šapne: "Izgleda nisi ti skroz lud, stvarno postoji šansa.

Ostoja Mijailović i Željko Obradović
Ostoja Mijailović i Željko Obradovićfoto: Starsport©

Pregovori sa Željkom oko njegovor ugovora:

- Počinjemo pregovore. Oni su bili baš teški. Za mene vrlo stresni jer sam to silno želeo da se desi. Sećam se da mi je bio rođendan i dobio sam čestitku od njega, a ja sam mu odgovorio da trebamo da se vidimo i razgovaramo jer je već bio maj. Morao sam da nađem trenera. Bilo je teško, navijači mi govori da sam ugasio klub. Dolazi jun mesec, Zoran govori da ne možemo da čekamo više da moramo da pronađemo trenera i odjednom javlja se Željko. Zakazujemo zvaničan sastanak, da ja iznesem program, da on kaže svoje i to je to. Dolazi na sastanak, taj razgovor je trajao četiri sata. Sve je ispitivao u kontekstu da se upozna sa situacijom. Bilo je toliko iscrpno jer sam ja pričao, a on slušao. Ustao je posle svega i rekao da će razmisliti. On odlazi, a ja nemam drugu opciju. Ne vidim ko bi to mogao da bude na mesto trenera umesto Željka Obradovića. Ne znam šta bih radio da on nije prihvatio. Nisam spavao tu noć. Posle nekoliko dana ga ponovo zovem, toliko sam bio uporan da sam dosadio sam sebi, a ne samo njemu. Dolazi na novi razgovor, ponovo pričamo… sigurno dva ili tri sata. Pričao sam o budžetu, ljudima koje dovodimo i odjednom on ustaje i kaže: “Ja sam trener Partizana”. Pruža mi ruku, a ja ne znam gde se nalazim, suza mi u oku. Pitam ga odmah da potpišemo ugovor, da sazovemo konferenciju za medije. On kaže da ne mora odmah, da će se javiti kad i kako. Mislim se šta više da mi javljaš, prosto nisam mogao da verujem. Zovem onda Zorana Savića da popijemo rakiju, da proslavimo. Onog momenta kada smo sazvali konferenciju i kada su me fotografi uslikali sa Željkom, znao sam da je sve gotovo i da je on zaista trener Partizana - istakao je Mijailović.

Obradoviću na leto ističe ugovor, a navijači Partizana svakoga dana gaje nadu da će ostati i pitaju se šta se više čeka ...

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso/D.T/Biznis priče)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.