"JOKIĆ JE ANTIZVEZDA!" Slavni Hrvat dobio NAJTEŽE moguće pitanje: Ko je najbolji igrač sa Balkana?
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

izvukao se

"JOKIĆ JE ANTIZVEZDA!" Slavni Hrvat dobio NAJTEŽE moguće pitanje: Ko je najbolji igrač sa Balkana?

Igrači sa naših prostora dominiraju u NBA

Objavljeno: 11:22h

Hrvatski stručnjak Aco Petrović je u intervjuu za "Telegraf" govorio o najjačoj košarkaškoj ligi i balkanskim predstavnicima koji dominiraju preko okeana.

Naravno srpski košarkaš Nikola Jokić i Slovenac Luka Dončić predvode, ali ima tu još imena koja čekaju svoju šansu.

Na početku, Aco Petrović se dotakao mladog Nikole Jovića, koji dobija sve veću šansu u Majami Hitu.

- Čini mi se da ga malo previše dugo drže na lancu. Dečko je već pokazao da je spreman za velike stvari i nije mi jasno zašto već nije u prvom planu, mada zadnjih nekoliko utakmica igra puno više. Dečko je spreman, ali kad imate toliko malo godina kao što ima, šta znači godina ili dve, ja lično mislim da će taj dečko napraviti sjajnu karijeru, jer ono sve što poseduje, tu energiju koja ima, to je fantastično. Kad upoređujemo ovo, moram reći da košarkašku sezonu delim na dva dela. Prvi deo sezone gledam evroligaški deo, a NBA pratim od početka plej-ofa.

Aco Petrović
Aco Petrovićfoto: Starsport©

Luka Dončić je ove sezone nezaustavljiv.

- Mislim, da je ono što je fascinantno, da to radi dečko koji ima dvadeset i četiri godine. Sad zamislite, čini mi se da je shvatio poruku da mora voditi računa strašno o svom telu, da ne sme da ima toliko oscilacija što se tiče kilograma u odnosu na to kada mu završi NBA sezona. To je pokazao prošlo leto, ove godine je došao fizički maksimalno spreman i s obzirom na to da je shvatio da je ukoliko ga povrede zaobiđu, nebo granica. Lično mislim da njemu preostaje samo da mu vlasnici u Dalasu još dodaju bolje igrače, možda već to bude i ove godine, ne znamo, da mu to oplemene i dodatno malo nabilduju tim.

Jokić je jedinstvena ličnost u NBA ligi.

- Kako je rečeno, on je "anti-zvezda" u svim timovima, kada vidite onu feštu za Noć veštica, kako dolaze svi ovi igrači obučeni, a on dođe u odelu i tako dalje... To je jednostavno atipičan dečko i zato njegov uspeh je u biti pokazatelj svima da se uspeti može čak i ako u određenim fazama tvog mladog života imaš određene "felere" kao što je on imao probleme sa kilogramima i tako dalje. Da se može uspeti ukoliko si predan. To što on radi je fantastično, to radi na jedan za Amerikance neuobičajen način, ali mislim da je napravio jednu fantastičnu priču koja je daleko, daleko od završetka.

Ko je najbolji igrač ikad sa ovih prostora?

- Ne mogu da upoređujem vremena, postavlja se pitanje ko je najveći svih vremena u Hrvatskoj. Sad kad vi imate tri takva velikana kao što su Krešimir Čosić, kao što je Dražen Petrović i kao što je Toni Kukoč, bilo koju odluku da donesete, doneli ste i dve pogrešne. Prema tome svako je veliki na svoj način i mislim da oko jednog najvećeg svih vremena ne postoji i nikad neće biti konkurencije. Ovo sad, naravno, mnogi igrači aktuelni i vama, mlađim generacijama, su bliži ovi koji igraju sada. Međutim, samo jedan je GOAT i niko nije ni blizu. A to je Majkl Džordan - rekao je Petrović.

Bonus video:

00:38

Nikola Jokić lumpuje

(Espreso/Telegraf/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.