DELIJE DOVODI DO LUDILA: Skandalozne brojke košarkaša Zvezde!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

razočarao

DELIJE DOVODI DO LUDILA: Skandalozne brojke košarkaša Zvezde!

Nije pokazao ništa u dresu crveno-belih

Objavljeno: 19:14h

Crvena zvezda se posle poraza od Barselone nalazi daleko od plasmana u plej-in Evrolige.

Crveno-beli su u 25 kola uspeli da zabeleže svega deset trijumfa i sada im treba pravo čudo kako bi se domogli barem desetog mesta.

Ove sezone klub sa Malog Kalemegdana najviše kuburi na poziciji centra i jasno se vidi izostanak Filipa Petruševa, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača tima.

Filip Petrušev
Filip Petruševfoto: Starsport©

Pokušali su u Zvezdi da odreaguju tokom sezone i u decembru su u svoje redove doveli Fredija Gilespija iz Bajern Minhena.

Ipak, američki košarkaš je svojim partijama pokazao da ne predstavlja pojačanje za ovu ekipu crveno-belih.

Jedini meč koji je dobro odigrao bio je onaj protiv Partizana u Evroligi, kada je za tačno 19 minuta na terenu postigao 14 koševa.

Mnoge navijače Zvezde je tada iznervirala izjava trenera Parnog valjka Željka Obradovića. On je tada rekao da su za partiju Gilespija najzaslužniji spoljni igrači Zvezde, a ne on.

Fredi Gilespi na meču protiv Partizana u Evroligi
Fredi Gilespi na meču protiv Partizana u Evroligifoto: Starsport©

Ispostavilo se da je trofejni strateg bio u pravu, pošto je posle meča sa Partizanom Amerikanac odigrao još šest mečeva u Evroligi i ukupno je postigao šest poena.

Gilespi je tako uspeo da protiv Partizana postigne više od duplo poena nego na preostalih šest utakmica u elitnom takmičenju.

Minutaža mu nije bila velika, ali je skoro na svakoj utakmici imao neki potez koji je do ludila dovodio navijače Crvene zvezde, a isto je bilo i protiv Barselone.

Fredi Gilespi
Fredi Gilespifoto: Starsport©

Naravno, nije Gilespi glavni krivac za to što će Zvezda veoma teško da se domogne plej-ina, ali je sigurno da svojim dolaskom ništa nije doneo crveno-belima.

Kada je u pitanju ABA liga, jedini dobar meč odigrao je protiv Borca kome je ubacio devet poena.

I za kraj, još jedna poražavajuća statistika američkog centra. U dresu Zvezde u svim takmičenjima odigrao je ukupno 14 utakmica, a na njih četiri je uspeo da postigne više od dva poena (na sedam je bio bez koša).

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.