OBRADOVIĆ NEMA ODGOVOR NA JEDNO PITANJE: Trener Partizana se oglasio posle VAŽNE POBEDE
Željko Obradović, Foto: Starsport

ZADOVOLJAN, ALI...

OBRADOVIĆ NEMA ODGOVOR NA JEDNO PITANJE: Trener Partizana se oglasio posle VAŽNE POBEDE

Iskusni stručnjak analizirao meč protiv Žalgirisa

Objavljeno: 23:25h

Trener Partizana Željko Obradović je izneo utiske na konferenciji za medije nakon pobede nad Žalgirisom 81:72.

Crno-beli su loše ušli u meč, ali su potom pokazali reakciju i zabeležili 12. trijumf u Evroligi.

- Pobedili smo izuzetno kvalitetnu i čvrstu ekipu. Trinkijeri je postavio odličan sistem, Žalgiris je odlično otvorio meč, kontrolisao je dešavanja većim delom prvog poluvremena, ali smo uspeli da stignemo do egala, a zatim, dobrom odbranom i dobrim rešenjima u napadu stignemo do izuzetno važne pobede - rekao Željko Obradović posle meča, pa nastavio:

KK Partizan, KK Žalgiris, Evroliga
foto: Starsport©

- Pi Džej je igrao tridesetak minuta, odigrao je impresivno, promašio je samo dve lopte, imao je četiri asistencije, ali sam zaista zadovoljan kako smo izgledali defanzivno. S druge strane i mi smo imali problema sa odbranom rivala, nije nas zbunio zonski presing, ispoštovali smo dogovor i stigli do cilja.

Zašto su njegovi igrači loše ušli u meč?

- Teško je odgovoriti na pitanje kada se upotrebi izraz koji ste upotrebili. Slažem se da smo loše počeli utakmicu. Primili smo lake poene, gubili lopte, plan nije funkcionisao, ali smo malo po malo dolazili do željenog ritma. Radili smo i borili se na terenu, stigli do egala, zatim i do prednosti koju smo čuvali do kraja meča. Imali smo pad u završnici treće deonice, ali smo u poslednjem kvartalu uspeli da stignemo do željenog nivoa u oba smera. Evroliga je ujednačena. Iskreno i ja bih voleo da smo počeli bolje, da smo sa plus osam otišli na plus dvadeset, ali… - rekao je Obradović, pa nastavio:

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Evroliga je sjajno takmičenje. Mi smo morali mnogo, baš mnogo da radimo da stignemo do dvocifrene prednosti koju smo kasnije čuvali do kraja meča, Moglo je da bude drugačije, jer sa druge strane terena uvek imate kvalitetnog rivala, jer je Evroliga vrhunsko takmičenje.

Partizan sada očekuje večiti derbi protiv Crvene zvezde u ABA ligi, a zatim duplu kolo Evrolige.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.