OBEĆANO I ISPUNJENO: Mega ukazala veliku čast Dejanu Milojeviću
Dejan Milojević dok je predvodio Megu, Foto: Starsport©

bravo

OBEĆANO I ISPUNJENO: Mega ukazala veliku čast Dejanu Milojeviću

Divan gest beogradskog kluba

Objavljeno:

Ono što se najavljivalo, sada je i potvrđeno.

Mega je promenila ime svoje dvorane "Mega Factory" u trening centar "Dejan Milojević".

Dejan Milojević
Dejan Milojevićfoto: Starsport©

- Mega će zauvek čuvati uspomenu na Dejana Milojevića i sve ono što je uradio za ovaj klub, ali i srpsku košarku. Milojević je 17. januara iznenada preminuo u 47. godini od posledica srčanog udara i u šoku i neverici ostavio čitav košarkaški svet, koji se danima dirljivim porukama i gestovima opraštao od ovog izvanrednog trenera i sjajnog čoveka. Klub u kome je Milojević počeo svoju trenersku karijeru, i kome je doneo prvi trofej u Kupu Radivoja Koraća, odlučio je da dvorana 'Mega Factory' u naselju Braće Jerković promeni svoj naziv i ponese ime Trening centar "Dejan Milojević" - saopštila je Mega.

Tim povodom generalni menadžer Mege Goran Ćakić uputio je zvaničan dopis čelnicima Košarkaškog saveza Srbije, regionalne i domaće lige kako bi se izvršila izmena u bazi podataka i svim zvaničnim dokumentima vezanim za odigravanje utakmica u navedenoj hali. - Mesto na kome je Milojević dao nemerljiv doprinos u razvoju velikog broja vrhunskih igrača i Megu pozicionirao kao klub van američkog kontinenta sa najviše draftovanih igrača u NBA od danas će simbolično nositi njegovo ime i tako zauvek od zaborava otrgnuti njegov lik i delo i bogatu trenersku zaostavštinu.

Podsetimo, Dejan Milojević je protekle nedelje preminuo u 47. godini života u Solt Lejk Sitiju od posledica srčanog udara tokom timske večere Golden Stejta.

Bonus video:

01:25

Košarka je nezamisliva bez Dude: Beograd dobio teren posvećen Dušanu Ivkoviću

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.