"DERBI JE JEDINSTVENA UTAKMICA, NEZAVISNO OD TOGA KAKO STE IGRALI PRE!" Sferopulos iskreno i o Mitrovićevom stanju
Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

JASAN PRED PARTIZAN

"DERBI JE JEDINSTVENA UTAKMICA, NEZAVISNO OD TOGA KAKO STE IGRALI PRE!" Sferopulos iskreno i o Mitrovićevom stanju

Imamo igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice i moramo da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu, rekao je grčki stručnjak

Objavljeno:

Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde izneo je očekivanja pred večiti derbi sa Partizanom u 19. kolu Evrolige u četvrtak od 20 časova u Štark areni.

- Derbi je uvek derbi. Veoma važna utakmica za nas, igramo pred našim navijačima. Očekujemo tešku utakmicu, nezavisno od toga kako ste igrali pre, nezavisno u kakvom stanju dolaze timovi, ovo su jedinstvene utakmice. Imamo igrače koji znaju da igraju ovakve utakmice i moramo da budemo spremni fizički i psihički da se borimo za pobedu - počeo je Sferopulos.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport©

Crveno-beli dočekuju najvećeg rivala posle dve vezane pobede.

- Ne brojimo samo pobede, zato što su utakmice u Evroligi od velikog značaja. Pobedili smo juče i želimo da tako nastavimo. Ne želim da upirem prstom igre, naročito ne na stanje na tabeli u Evroligi, važno je kako se mi osećamo i da pobedimo utakmicu - kaže Sferopulos.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport©

Marko Simonović će sezonu nastaviti na pozajmici u Bešiktašu, a kako stvari stoje u bliskoj budućnosti se neće tražiti njegova zamena.

- Sada smo fokusirani na utakmice. Posle Partizana idemo na megdan Cedevita Olimpiji, potom sledi duplo kolo u Evroligi. Videćemo posle ovih utakmica šta ćemo raditi po tom pitanju - rekao je Sferopulos.

Marko Simonović
Marko Simonović foto: Starsport©

Beograđani su odigrali dobar meč u Istanbulu, posebno u odbrani.

- Naša odbrana je bila veoma dobra, u par navrata odlična. Mogu da kažem da igramo ovakvu vrstu odbrane i na ostalim mečevima. Fener kod kuće recimo, protiv Reala… Moramo da nastavimo da igramo ovaj način odbrane. Da se postavljamo na prava mesta i igramo pametno u odbrani, kako bi dezorganizovali napad rivala - istakao je Sferopulos.

Detalj sa utakmice Fenerbahčea i Crvene zvezde
Detalj sa utakmice Fenerbahčea i Crvene zvezdefoto: Starsport©

Kakvo je stanje sa Lukom Mitrovićem?

- Malo je trčao danas, sutra će da odradi šuterski trening i treniraće sa timom, pa ćemo odlučiti - poručio je Sferopulos.

Luka Mitrović (desno) na utakmici Crvene zvezde i Splita
Luka Mitrović (desno) na utakmici Crvene zvezde i Splitafoto: Starsport©

Nikola Topić imao je solidno izdanje protiv Fenerbahčea, što posebno raduje grčkog stratega.

- Pre svega, veoma sam srećan što je Nikola sa nama. Rekao sam da računam na njega. Posmatram ga i fokusiran sam na njega. On je igrač koji je spreman da igra u Evroligi - zaključio je Sferopulos.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.