VELIČANSTVENA POBEDA ZVEZDE U ISTANBULU: Bolomboj i Gedraitis poslali poruku Partizanu - Fener dominirao, pa nestao
Bolomboj na meču sa Fenerbahčeom, Foto: Starsport

18. kolo evrolige

VELIČANSTVENA POBEDA ZVEZDE U ISTANBULU: Bolomboj i Gedraitis poslali poruku Partizanu - Fener dominirao, pa nestao

Objavljeno: 20:59h
Završeno
20:44h

Košarkaši Crvene zvezde su ostvarili veliku pobedu protiv Fenerbahčea u Istanbulu rezultatom 85:76, u okviru 18. kola Evrolige.

Bila je to sjajna timska partija crveno-belih koji su nadoknadili dvocifrenu prednost i uspeli da slave pred "meč sezone" protiv Partizana.

Tako je ekipa Janisa Sferopulosa po drugi put ove sezone bila „kobna“ za turski tim, a ujedno ovo je i njihov prvi poraz u Evroligi nakon dolaska Šarunasa Jasikevičijusa.

Još jedan zanimljiv podatak je da su košarkaši Zvezde imali devet uzastopnih neuspeha u Istanbulu, što dodatno daje na značaju pobedi.

Fenerbahče je imao dvocifrenu prednost i u prvom i u drugom poluvremenu, ali su košarkaši Zvezde pre svega angažovanom igrom u odbrani, a potom strpljivom u napadu uspeli da stignu do drugog trijumfa u gostima.

KK Crvena zvezda, KK Fenerbahče, Evroliga
foto: Starsport©

Iako su svi igrači dali veliki doprinos posebno su se istakli neverovatni Džoel Bolomboj koji je postavio svoj novi rekord u Evroligi zabeleživši 24 poena i 6 asistencija, dok ga je pratio Gedraitis sa 19 poena i 7 skokova.

S druge strane je najefikasniji bio Hejs-Dejvis sa 21 poenom, a koliko su crveno-beli odigrali defanzivno dobar meč govori i to što je Vilbekin ostao na 14 poena.

Zvezda je povela početkom poslednje deonice kada igrači sa klupe na sjajan način iskoristili svoje minute, a u tim momentima je potpuno stao napad Fenera.

Uspeli su da stignu i do dvocifrene prednosti, posle čega nije bilo povratka za domaće.

Ovo je za košarkaše Zvezde sedmi trijumf u elitnom takmičenju, a naredni izazov ih čeka za dva dana kada dočekuju Partizan u "Štark areni".

20:38h

40. minut - Poeni Šanlija posle kojih reaguje Sferopulos! Bolomboj siguran sa linije penala, a onda ide trojka Vilbekina.

Strpljiva igra Zvezde i novi poeni sa linije penala za Nedovića.

Nema više vremena za domaće, velika pobede Zvezde 76:85

20:35h

39. minut - Gedraitis donosi dvocifrenu prednost Crvenoj zvezdi. 67:78

20:28h

38. minut - Faul u napadu Motlija i to je kraj meča za košarkaša Fenera! Miloš Teodosiiiiiiiiiiiiić! Zvezda ima plus 9! 67:76

20:26h

37. minut - Faul u napadu Motlija, ali potom Bolomboj u bloku faulira Vilbekina.

Promašaj Hange, pa poeni posle prodora Kalatesa 67:73

20:24h

36. minut - U ovim momentima u redovima Fenera raspoložen samo Motli. Bolomboj fauliran pod košem nakon neverovatnog poteza Jaga 65:73

20:21h

35. minut - Motli beleži nove poene. Pokušao je Gedraitis za tri poena, ali ovog poena nije bio precizan. Novi promašaj i Vilbekina koji je ispao iz ritma.

Gedraitis pogađa preko Motlija 63:71

20:18h

34. minut - Stao je potpuno napad Fenera, velika šteta ne ulazi Nedovićev šut za tri poena!

Hejs Dejvis polovičan sa linije penala. Konačno je proradio Nemanja Nedovića 61:69

20:15h

33. minut - Sjajna kombinacija Jaga i Tobija, Jasikevičijus zove tajm-aut! 60:66

20:15h

32. minut - Trojka Marka Gudurića kad joj vreme nije. Branko Laziiiiiiić uzvraća ekspresno! 60:64

20:12h

31. minut - Jago donosi Zvezdi prvu prednost na meču posle uvodnih minuta. Sjajni Lazić pogađa posle prodora što je serija Zvezde 11:0 57:61

20:07h

30. minut - Kružila je lopta u napadu Zvezde, nije htela u koš, ali novim ofanzivnim skokom Gedraitis dobija i koristi dva slobodna bacanja.

Promašaj Dorsija za 3 poena, a onda faul nad Gedraitisom na nešto više od sekund do kraja treće deonice. Litvanac siguran i donosi potpuni egal pred poslednju četvrtinu 57:57

20:04h

29. minut - Dorsi siguran sa linije penala. Teodosić postiže prve poene iz igre, a potom i nova dobra odbrana košarkaša Zvezde nakon koje Tobi iznuđuje 2 slobodna bacanja. 57:53

20:01h

28. minut - Trojka Branka Lazića posle sjajne asistencije Teodosića u momentima kada se činilo da nema rešenja u ovom napadu!

Atraktivno zakucavanje sjajnog Bolomboja koji beleži 21 poen što mu je rekord u Evroligi! 55:50

20:00h

27. minut - Dobra odbrana Zvezde, a sve se isplatilo posle sjajne akcije Teodosića i Bolomboja! Ide nova trojka Hejsa Dejvisa 55:45


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.