ŽELJKO OBRADOVIĆ ODGOVORIO TRENERU REALA: Daleko smo od toga...
Željko Obradović, Foto: Starsport©

jasan

ŽELJKO OBRADOVIĆ ODGOVORIO TRENERU REALA: Daleko smo od toga...

Iskusni stručnjak razmišlja samo o narednoj utakmici

Objavljeno: 22:40h

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Real Madrida u četvrtak od 20.45, u okviru 16. kola Evrolige.

Biće to repriza prošlosezonskog četvrtfinala, a u najavi meča trener domaćeg tima Ćus Mateo je rekao kako je Partizan ekipa za Fajnal-for, na šta mu je odgovorio Željko Obradović.

- Jako bih voleo da se to desi - nasmejao se prekaljeni stručnjak i nastavio:

- To bi baš bilo lepo. Ali, pričati o tome u decembru je preuranjeno. Pogotovo kada uzmemo u obzir kvalitet svih timova u Evroligi, pritom sada imamo i plej-in turnir... Ne moramo da pričamo koliko timova ima ambiciju da uđe u Fajnal for. Daleko smo od toga, ali ono što je uvek najbitnije jeste da idemo iz utakmice u utakmicu.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport©

Real je u sjajnoj formi ove sezone i ima samo dva poraza ove sezone

- Pričati o tome kakav Real ima kvalitet, svima dobro je poznato. U odnosu na roster koji su imali prošle godine dodali su fantastičnog plejmejkera Kampaca, koji je pokretačka snaga ovog tima, uz sav kvalitet tima koji su imali. Rezultati najbolje govore na koji i na kakav način igraju u Evroligi i ACB. Očekuje nas zahtevna utakmica.

Partizan će ponovo biti bez Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

- Treba da zaboravimo utakmicu sa Valensijom potpuno i izađemo pred Real Madrid, da damo sve od sebe i energetski budemo na nivou kao protiv Valensije defanzivno, napadački da igramo bolje i što je jako bitno – da pogađamo otvorene šuteve. Probaćemo i probali smo da neke stvari postavimo, da neke ispravimo neke stvari koje su jako bitne za utakmicu sa Realom.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Kako zaustaviti Edija Tavaresa...

- Nema nikakve dileme da je Edi Tavares najdominantniji igrač evropske košarke. Neko ko menja mnogo toga na terenu, ali oni imaju jako kvalitetne igrače na svim pozicijama, počev od Hezonje i Muse, do Rudija, Ćaća, Deka, Ljulja, Poarje... Ekipa koja igra izvanrednu košarku i svako ima individualni kvalitet, ali igraju kao tim. Svako u svakom trenutku zna svoju ulogu, suvi kvalitet na svakoj poziciji. Tavares je neko ko je izuzetno bitan, ali nije samo on- rekao je Obradović.

Bonus video:

00:11

Partizan, trening, Frenk Kaminski

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.