MOKA SLAVNIĆ O NIKOLI TOPIĆU I ZVEZDI: "Nije to greška gospodina Čovića, ali on odmah treba da dođe nazad!"
Topić iza sebe ima neverovatnu godinu, Foto: Starsport©

povratak

MOKA SLAVNIĆ O NIKOLI TOPIĆU I ZVEZDI: "Nije to greška gospodina Čovića, ali on odmah treba da dođe nazad!"

Topić iza sebe ima neverovatnu godinu

Objavljeno: 15:57h

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su važnu pobedu nad Megom rezultatom 98:88 u 11. kolu ABA lige.

Nikola Topić, pozajmljeni igrač, predstavljao je ozbiljnu pretnju po ekipu Janisa Sferopulosa. Fotografije zagrljenih Teodosića i Topića simbolizovale su sadašnjost i svetlu budućnost kluba.

Topić, nedavno punoletan, već je bio vođa mlade reprezentacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo do 18 godina. Ovih dana je tema Topić, s NBA skautima koji prate svaki njegov korak, a spekuliše se da će biti među prvih 10 pikova na draftu.

Analizirajući njegovu partiju protiv Zvezde, gde je postigao 21 poen uz pet asistencija i pet skokova, teret očekivanja na plećima ovog 18-godišnjaka postaje izuzetno velik.

Dobra partija Nikole Topića nije prošla neopaženo, te je legenda Crvene zvezde Zoran Moka Slavnić pričao o njemu i njegovom potencijalu.

- Jako mi je žao što nije u Zvezdi, ali to nije greška predsednika Čovića i Crvene zvezde, njemu je nuđeno da bude deo tima, ali su ljudi oko njega odlučili da je za njega bolje da ide u Megu, to mi je jako žao. Mislim da je to velika greška, jer je spreman, trebalo je da se uključi i da igra u Evroligi, ne da bude u Megi. To je za manje talentovane, a za takve talente kao što je on, za njega je Evroliga.

- To je pokazao Dražen Petrović, da može da preskače i kadete i juniore i s te strane mi je žao i trebalo bi on da bude Zvezdina budućnost. Protiv Zvezde nije bio u velikoj formi, Davidovac ga je sačuvao. Sviđa mi se entuzijazam, vrlo je stabilan za svoje godine i želim mu sve najbolje. Imao je na koga da se ugleda, imao je preko puta njega i Teodosića i druge plejmejkere i mislim da će napredovati ako bude pametan.

Zoran Moka Slavnić, Moka Slavnić, Zoran Slavnić
foto: Starsport©

Ne krije Moka ni svoj stav da je Topić trebalo odavno da bude u Zvezdi.

- Ja sam to rekao već, greška je što još prošle godine nije igrao u Zvezdi. Svaki mesec koji izgubi, on može da ga košta. On treba odmah da dođe u Zvezdu i to ne zbog kluba, već samo zbog sebe, jer će napredovati protiv najboljih igrača u Evropi.

Nezaobilazna tema je bio i Šabaz Nejpir, košarkaš Crvene zvezde koji igra dosta slabije ove sezone, ali, Slavnić ističe da će on tek biti dobar, jer nikada nije video pametnijeg plejmejkera od njega.

- Nije to strah, to je jedan od najpametnijih plejmejkera koje sam video, ne znam da li mu je evropska košarka nije legla, ali igrao je opet. Nadam se da će biti vođa u budućnosti Crvene zvezde, a ovo do sada što nije pokazao, to je sve samo stvar adaptacije, a posle povrede će izaći jači i pokazaće da će biti lider Zvezde - zaključio je Zoran Moka Slavnić.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.