OPUŠTENO IZDANJE OBRADOVIĆA: To mi je bilo važnije od osvajanja ABA lige!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

ZADOVOLJAN

OPUŠTENO IZDANJE OBRADOVIĆA: To mi je bilo važnije od osvajanja ABA lige!

Iskusni stručnjak zahvalan navijačima

Objavljeno: 23:51h

Trener Partizana Željko Obradović govorio je na konferenciji za medije nakon pobede nad Monakom 89:85.

Iskusni stručnjak je bio zadovoljan partijom svojih izabranika.

- Srećan sam što smo pobedili još jednu utakmicu. Ponosan sam na tim i hvala svima koji nam pružaju ovoliku podršku - rekao je Obradović na startu konferencije.

Poslednji napad regularnog dela meča?

- Utakmica traje 40 minuta i postoje stvari u kojima se odlučuje. Znaju se neke stvari između mene i mojih igrača i ne pada mi na pamet da dajem informacije o tome. Ima još utakmica, igraće se i nema potrebe da o tome pričam.

Crno-beli su znatno popravili skok, a onda su došle i pobede.

Partizan - Monako
Partizan - Monakofoto: Starsport©

- Moguće da je skok jedan od bitnijih faktora. Dosta smo analizirali utakmice. U prvom poluvremenu su imali devet ofanzivnih skokova, a u produžetku svega četiri. Kada se sve sabere i oduzme, imali su pet poseda više. Kada pričamo o izgubljenim loptama, oni su imali manje, zato su imali i veći posed. Ali ovo je košarka, pobeđuje onaj koji ubacuje, mi smo šutirali bolje. Ako pogledate minutažu videćete da su neki igrači bili opterećeniji, iduću utakmicu igramo u četvrtak, nadam se da će više igrača biti uključeno. Naravno da insistiram na skoku, ne samo ja nego svi treneri.

- Postoje momenti kada igramo izuzetno pametno posebno u drugom poluvremenu. Majk Džejms nam je dao trojku zato što je izvanredan igrač, ali mi smo igrali odlično. Prvo poluvreme je bilo jedno od naših najgorih ofanzivno. Falio nam je Kaminski koji kapira stvari u napadu, ali je eto povređen. Bruno daje veliki doprinos timu, za neke ozbiljnije napada ne mogu još uvek da računam na njega, ali je tu i uklapa se. Pohvalio bih sve igrače na energiji. Ono kako smo odigrali protiv Panatinaikosa je bilo sjajno i molio sam ih da tako igraju večeras.

Partizan - Monako
Partizan - Monakofoto: Starsport©

Na kraju meča su navijači počastili uvredama Sašu Obradovića.

- Znate moj stav o vređanju od mog dolaska u Partizan. Ja sam uvek protiv vređanja, navijači bodre sjajno naš tim, ali bilo je vređanja i ja to ne odobravam. Pred kraj plej-ofa prošle godine su napravili atmosferu i za mene je to bilo bitnije od osvajanja ABA titule. Hvala mnogo navijačima, sjajni su i to ne pričam ja, već ljudi koji dođu. Vi to znate bolje... Ne pričamo više sa ljudima zbog tih društvenih mreža, mislim ne ja, ja živim kao i ranije.

Bonus video:

00:33

Doček za Sašu Obradovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.