SFEROPULOS OTKRIO SITUACIJU! Jedan igrač napustio tim, ne zna kada će se vratiti
Janis Sferopulos, Foto: Starsport

muke za trenera

SFEROPULOS OTKRIO SITUACIJU! Jedan igrač napustio tim, ne zna kada će se vratiti

Grčki stručnjak govorio o povređenima

Objavljeno: 22:31h

Košarkaši Crvene zvezde su rutinski savladali savladali Mornar u utakmici 8. kola regionalne ABA lige sa 95:75.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos je zadovoljan partijom svojih izabranika i smatra da su profesionalno pristupili meču.

- Danas smo imali profesionalan odnos kako bismo pobedili, ali sa druge strane smo imali šansu da rotiramo sve igrače, svi su mogli da igraju. Još jedna stvar, hteli smo da stavimo Marka Simonovića posle povrede i bolesti. Dugo nije bio tu. Uspeli smo u tome. Bila je to utakmica gde smo dobro igrali od početka do kraja, bili smo fokusirani, ima par stvari koje možemo da unapredimo. Zadovoljan sam zbog igrača, imali su svi svoj doprinos, došli su da igraju.

Može li Zvezda bolje od ovoga?

Zvezda - Mornar
Zvezda - Mornarfoto: Starsport

- Pre svega znam da možemo bolje od ovoga. Ovako radimo. Imamo momenata kada nam timska odbrana nije dobra. Sigurno to možemo da popravimo. Naš napad, vidite da imamo talenat, dosta otvorenih šuteva, neke pogađamo, neke ne, ali imamo dosta asistencija. Igramo dobro u napadu. Za mene je ključ popravka igre jeste da unapredimo defanzivu.

Naredni izazov je meč sa Olimpijom iz Milana.

- Hoću da kažem da je svaka utakmica važna za nas. Bez ozbira na nivo igre hoćemo da se borimo za pobedu. Iskoristiću krilaticu Evrolige "svaki meč je važan". Imamo dosta dugu sezonu. Fokusiramo se samo na jednu utakmicu, a sledeća je sa Armanijem. Treba da se pripremimo za taj meč sa Armanijem.

Zvezda je često padala na kraju prethodnih evroligaških duela.

- Moramo da znamo kako da igramo. Sa druge strane je važno ne samo da postignemo poene u tim delovima meča, nego i da se branimo. Analiziramo to, hoćemo da učimo iz grešaka i da se unapredimo.

Šta je sa povređenima?

- Hanga je dobio dozvolu kluba da ode kod ličnog doktora. Čujemo se sa njim. Komuniciramo sa njim i imaćemo evaluaciju, videćemo da izvučemo najbolje iz toga. Ne znamo kada će se vratiti. Doktori su sa njim. Oni će odlučiti kada će moći da igra. Što se tiče Lazića, on je počeo sa treninzima bez kontakta, ali je prerano reći kada će se vratiti. Ono što on ima, treba da igra i sa kontaktom. Ako sve bude išlo kako treba, biće to kratak period vremena. Što se tiče Šabaza, on ima posebnu masku, čekamo da bude spremna, ima i dalje otok. Moramo da sačekamo da trenira sa kontaktom. Gledamo ga iz dana u dan. Ne zna se kada će se vratiti. I dalje ne trenira sa timom.

Jago i Sferopulos
Jago i Sferopulosfoto: Starsport

Zanimljivo pitanje se ticalo gaženja linije u ključnim momentima mečeva protiv Barselone, a potom i protiv Olimpijakosa.

- Moramo to da naučimo. Prvi put nismo. Drugi put smo opet uradili. To činimo iz pasije. To se dešava iz želje za pobedom. Zato pravimo tu grešku. Pričali smo o tome posle prvog puta. Ne smemo da pravimo istu grešku.

Prvi put je vodio meč u "Pioniru".

- Pre svega sam srećan što sam u Pioniru. Ovo mi je prvi meč sa Zvezdom u Pioniru. Ovde sam igrao toliko mečeva sa druge strane. Atmosfera je dobra, podržava se domaći tim, važno je da su navijači sa nama. Kada budemo imali važnije utakmice, dvorana će biti puna i podržati nas.

Bonus video:

00:22

Susret Teodosića i navijača Zvezde na aerodromu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.