BLEDA SENKA ALEKSE IZ REPREZENTACIJE: Šta se događa sa Avramovićem?
Aleksa Avramović, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

loše

BLEDA SENKA ALEKSE IZ REPREZENTACIJE: Šta se događa sa Avramovićem?

Daleko je od onih partija sa Mundobasketa

Objavljeno: 23:17h

Košarkaši Partizana još jednom su razočarali svoje navijače i izgubili od Bajerna u Minjenu rezultatom 94:85.

Crno-beli su za vikend doživeli šokantan poraz od Igokee u ABA ligi, pa je jasno da Željko Obradović i njegov tim imaju ozbiljne probleme.

Naravno, jasno je da je najveći izostanak Kevina Pantera, ali je Partizan bez doprinosa kapitena dobio Crvenu zvezdu u ABA ligi, te srušio Fenerbahče u grotlu Arene.

Fali Partizanu... Kevin Panter
Fali Partizanu... Kevin Panterfoto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Ogroman problem za crno-bele presdtavlja užasna igra Alekse Avramovića. Plejmejker srpske reprezentacije je poslednji dobar meč odigrao baš protiv Zvezde u ABA ligi, gde je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf.

Posle toga, daleko ispod proseka, i u odbrani i u napadu.

Od utakmice sa Zvezdom u Evroligi Partizan je odigrao tri meča u elitnom takmičenju, protiv Baskonije, Fenerbahčea i Bajerna iz Minhena. Na ta tri meča Avramović je ukupno ubacio 12 poena, dok je, na primer, u evroligaškom derbiju upisao 14 koševa.

Nisu samo poeni problem, već užasne odule koje Aleksa donosi u napadu. U Vitoriji je iz igre šutirao 0/5, a protiv Fenera u Beogradu 2/5. Protiv Bajerna na terenu ga dugo nije bilo, a kada je dobio šansu nije pružio ono što se od njega očekivalo, osim na momente.

U odbrani je nekoliko puta ispadao, što su košarkaši nemačkog velikana uglavnom kažnjavali trojkama, dok je u napadu Partizanova igra sa njim na poziciji plejmejkera bila veoma problematična.

Aleksa Avramović i Tajler Dorsi u duelu na meču Partizana i Fenerbahčea
Aleksa Avramović i Tajler Dorsi u duelu na meču Partizana i Fenerbahčeafoto: Starsport©

Avramovićeve brojke nisu ništa bolje ni u ABA ligi. Zvezdi je u regionalnom derbiju ubacio 15 poena, a onda je protiv Splita i Igokee ukupno ubacio 13 poena.

Protiv Hrvata to i nije bilo previše bitno, pošto su crno-beli rutinski slavili, ali protiv Igosa je stigao novi šokantan poraz u ABA ligi.

Avramović je promašio sva tri šuta za tri poena, ponovo, uglavnom, birajući loše i teške pozicije.

Na Mundobasketu, a i prošlih sezona, navikli smo na njegovu sjajnu odbranu, ali kao i da je ona nestala u poslednjih nekoliko mečeva.

Sve u svemu iza njega je veoma težak period, veliki teret ja pao na njega povredom Kevina Pantera, ali je on pokazao da još uvek nije spreman da postane nosilac igre Partizana.

Sigurno je da će mu povratak kapitena dosta prijati, ali Partizan je u međuvremenu izgbio neke utakmice koje nije smeo, a upravo se od Avramovića očekivalo da bude ta prevaga.

Bonus video:

00:14

Grobari u Minhenu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.