OBRADOVIĆA BRINE DUŠKO IVANOVIĆ: "Njihov trener nas dobro poznaje, pre neki dan je bio ovde"
Željko je uspeo da slavi u dva vezana derbija protiv Zvezde, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

EVROLIGA

OBRADOVIĆA BRINE DUŠKO IVANOVIĆ: "Njihov trener nas dobro poznaje, pre neki dan je bio ovde"

Željko Obradović upozorava na Baskoniju

Objavljeno:

Košarkaši Partizana u petak gostuju ekipi Baskonije od 20:30 u okviru šestog kola Evrolige, a crno beli će biti oslabljeni ne igranjem Kevina Pantera i Mateuša Ponitke.

Nisu crno-beli dozvolili da se produži loš evroligaški niz, posle poraza od Barselone i Olimpijakosa je prošle sedmice Partizan porazio Crvenu zvezdu i stigao do druge pobede u pet kola elitnog evropskog takmičenja. Ekipa Željka Obradovića je potom savladala "večitog rivala" i u ABA ligi, a sada je čeka povratak na evropski front.

- Baskonija je dobar tim, reakcija promene trenera, to je ono što znamo. Čeka nas trener koji nas odlično poznaje i pre neki dan je bio ovde i imao priliku da analizira našu igru, ono što je nama bitno posle dve utakmice sa velikim protivnikom Crvnom zvezdom je da smo maksimalno motivisani, siguran sam da će i oni biti motivisani sa novim trenerom i posle serije loših rezultata. Znamo da je svaka utakmica u Evroligi mnogo važna, moramo da nastavimo sa dobrim igrama - počeo je Obradović.

Trener crno-belih je otkrio da u timu ponovo neće biti Pantera i Ponitke.

- Pričao sam sa igračima, moramo da pronađemo motivaciju jer sve se brzo zaboravlja, i kada se pobeđuje, i kada se gubi. Kevin Panter i Mateuš Ponitka neće biti sa nama, biće isti tim kao poslednju utakmicu protiv Zvezde.

Prošle sezone su crno-beli odigrali prilično neizvesnu utakmicu u Vitoriji - i izgubili.

- Mi smo prošle godine protiv njih igrali dobru utakmicu i onda smo izgubili u produžetku. Zaboravljena priča, davno je to bilo, koncentracija na ono što je sada. Imaju nove igrače i one koji su zadržali, znamo načine na koji igraju, novi trener donosi puno i videćemo kako će izgledati na ovoj utakmici. Važnije je kako ćemo mi izgledati - završio je trener šampiona Jadrana.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.