ASVEL PRONAŠAO ZAMENU ZA PARKERA? Francuzi dovode svetskog šampiona!
Parker je vezao tri poraza na početku Evrolige, Foto: Starsport©

bomba

ASVEL PRONAŠAO ZAMENU ZA PARKERA? Francuzi dovode svetskog šampiona!

Ovo bi moglo da izazove velike promene u Evroligi

Objavljeno:

Prema izvještaju "Basket Njuz", Asvel je pronašao zamenu za Ti Džej Parkera, a njihov izbor je pao na Gordona Herberta, koji je trenirao nemačku košarkašku reprezentaciju i ostvario izuzetne uspehe.

Francuski tim je imao loš početak sezone u Evroligi. U prvom kolu su poraženi od Crvene zvezde rezultatom 94:73, sledio je težak poraz od Partizana 62:88, a poraz su zabeležili i protiv Efesa s rezultatom 89:84. Treći uzastopni poraz potaknuo je zabrinutost u francuskom timu, a prvi na udaru je bio trener Ti Džej Parker.

Kao glavna opcija za preuzimanje njegovog mesta spominje se Gordon Herbert, koji je postigao izvanredan uspeh s nemačkom reprezentacijom osvajanjem zlatne medalje na Svetsko prvenstvu u Manili, uključujući i pobedu protiv Srbije u finalu. Ranije je osvojio bronzu na Europskom prvenstvu 2022. godine.

Važno je napomenuti da je Herbert već poznato ime u Francuskoj jer je ranije vodio Paris Basket Racing od 2004. do 2006. godine, a potom i Pau Orthez tokom sezone 2006/2007. Herbertov zadnji angažman u ekipi Evrolige datira iz 2008. godine kada je bio trener Arisa.

Asvel takođe ne briljira u francuskom prvenstvu, gdje se trenutno nalazi na osmom mestu s četiri pobede iz sedam odigranih utakmica.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.