TROJKA KOJA NIJE MOGLA DA NE UĐE! Četvrt veka od najlepše košarkaške bajke u Evropi! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ Allin2

Nikada to niko neće ponoviti

TROJKA KOJA NIJE MOGLA DA NE UĐE! Četvrt veka od najlepše košarkaške bajke u Evropi! (VIDEO)

Za celu sezonu odigrati samo jedan meč pred svojim navijačima, dobiti na fajnal-foru dva najjača tima u tom trenutku i i osvojiti titulu prvaka Evrope na takav način, to je nešto što košarka više neće videti
Objavljeno:

U drugom polufinalu, španskom derbiju, Huventud je lako izašao na kraj sa Estudijantesom 91:69 i sve je bilo spremno za finale i revanš crno-belih za ona dva poraza u grupi.

Jednostavno, nije mogao Partizan da ne pobedi, pa čak i onda kada je na 8 sekundi pre kraja Đofresa pogodio za 70:68, usledio je munjeviti napad crno-belih i Aleksandar Saša Đorđević uzima loptu, i sledi munjeviti skok-šut, koji je kasnije postao karakterističan za današnjeg selektora Srbije i lopta cepa mrežicu.

Partizan je prvak Evrope!

Sećaju se svi i Bogdana Diklića, barda srpske kinematografije i velikog partizanovca koji je tada uleteo na teren da slavi sa igračima, stručnim štabom i članovima uprave.

Međutim, nije samo trofej Kupa evropskih šampiona poneo Partizan kući, Saša Danilović je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalnog turnira, a uz njega svoja mesta u idealnoj petorci pronašli su u Saša Đorđević i Slaviša Koprivica, pored Viljakampe i Harolda Prislija iz poraženog tima.

PARTIZAN - HUVENTUD 71:68

Partizan: Đorđević 23, Danilović 25, Lončar 2, Stevanović 6, Šarić, Rebrača, Šilobad 4, Koprivica 4, Dragutinović 2, Nakić 5.

Huventud: Ruf, R. Đofresa 8, T. Đofresa 18, Viljakampa 13, Pardo, Tompson 5, Prisli 20, Morales 6, Martines, Ljorens.

BONUS VIDEO: Govor Predraga Danilovića na proslavi 25 godina od Partizanove titule evropskog prvaka

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.