TROJKA KOJA NIJE MOGLA DA NE UĐE! Četvrt veka od najlepše košarkaške bajke u Evropi! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/ Allin2

Nikada to niko neće ponoviti

TROJKA KOJA NIJE MOGLA DA NE UĐE! Četvrt veka od najlepše košarkaške bajke u Evropi! (VIDEO)

Za celu sezonu odigrati samo jedan meč pred svojim navijačima, dobiti na fajnal-foru dva najjača tima u tom trenutku i i osvojiti titulu prvaka Evrope na takav način, to je nešto što košarka više neće videti
Objavljeno:

Iz ratom razorene zemlje, u kojoj se te sezone 1991/1992 godina više pričalo o žrtvama i raspadu nekada velike i veličanstvene države, nastala je jedna od najlepših sportskih bajki.

Napisao ju je te sezone trener-debitant Željko Obradović pod stručnim nadzorom oca jugoslovenske košarke doktora Aleksandra Nikolića, ali i njegovih 12 momaka, 12 divova koji su uradili nešto što se nikada neće ponoviti.

Samo jednu jedinu utakmicu odigrali su u svojoj kući - hali "Pionir" i to onu odlučujuću četvrtfinalnu protiv Knora iz Bolonje kojom su obezbedili kartu za fajnal-for, ukupnim rezultatom 2:1 u pobedama.

Sve mečeve pre toga u grupnoj fazi odigrali su u španskoj Fuenlabradi, malom, ali košarkaškim ljubiteljima nastanjenom gradu, gde su ih prihvatili kao svoje i bez obzira što su igrali protiv španskih ekipa, Estudijantesa i Huventuda, domaći košarkaškim zaljubljenici bodrili kao da su njihovi.

Partizan je grupnu fazu završio na četvrtom mestu iza Huventuda, Estudijantesa i Filipsa pre nego su došli ti četvrtfinalni mečevi protiv Knora, a onda najlepši san postaje java.

Polufinale na "Bosforu", u košarkaški prepoznatljivoj dvorani "Abdi Ipekči" i revanš Filipsu 82:75 zahvaljujući kasnijem MVP-iju završnog turnira, Saši Daniloviću koji je ubacio 22 poena i imao 10 skokova.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.