"SAMO SE JEDAN POJAVIO!" Pešić o Simaniću, najvećem dobitku i fantastičnoj košarci (FOTO)
Selektor Svetislav Pešić na dočeku, Foto: Starsport©

OTVORIO DUŠU

"SAMO SE JEDAN POJAVIO!" Pešić o Simaniću, najvećem dobitku i fantastičnoj košarci (FOTO)

Boriša je jedan krasan momak, on je onako skroman. I kad se ovo desilo, to je bilo onako prvo šok za sve. Tu se pokazala na neki način timski duh, ta veza igrača koji su jednostavno kao familija, rekao je selektor između ostalog

Objavljeno:

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije pričao je u emisiji “Oko” o tek završenom Svetskom prvenstvu.

- Ciljevi su bili postavljeni i pre Evropskog prvenstva. Nisam morao da postavljam nikakve ciljeve, a to je naravno, pošto Jokić igra - zlato. Želim da kažem da se praktično vrlo malo promenilo kada je u pitanju odnos igrača u reprezentaciji. Ta atmosfera o kojoj se danas priča, da je ova ekipa postala tim. U međuvremenu razvilo se i prijateljstvo još čvršće između ljudi u stručnom štabu, igrača i medicinskog osoblja. To je sve bilo i prošle godine na Evropskom prvenstvu. Tu se nije ništa specijalno desilo. Imali smo fantastičnu atmosferu, igrali smo fantastičnu košarku - počeo je Pešić.

Opisao je situaciju sa Borišom Simanićem kojem je posle druge operacije odstranjen bubreg.

- To je jedna nesrećna okolnost za Borišu i za njegove najbliže... Srećna je okolnost da je profesor Dragan Radovanović dugo godina sa ekipom i srećna je okolnost da je baš on bio tu. Iako je to izgledalo poprilično bezazleno... Procena je bila, očigledno, pravilna. Radovanović je odmah tražio da se Simanić smesti u bolnicu i odmah je došla hitna pomoć i on je otišao sa njim - kaže Pešić.

Boriša Simanić i Novak Đoković na dočeku
Boriša Simanić i Novak Đoković na dočekufoto: Nemanja Nikolić

Nastavio je u istom tonu.

- To je bio vikend kada su profesori, hirurzi van zgrade i trebalo je nekako stići do njih. Gaga je želeo da se to odmah na licu mesta naprave svi mogući testovi, snimci, da bi se donela odluka. To je posle nekako išlo dobro. Opet bih rekao zbog Gage koji, naravno, nije mogao da učestvuje da vrši ono što on radi ovde u svojoj bolnici, ali je bio tu i bio prisutan od početka pa do kraja tog jednog procesa. Boriša je jedan krasan momak, on je onako skroman, imao je fantastičnu sezonu u Saragosi. Nekako ekipa ga voli. Jednostavno voli ga i kad igra i kad ne igra. I kad se ovo desilo, to je bilo onako prvo šok za sve. Tu se pokazala na neki način timski duh, ta veza igrača koji su jednostavno kao familija - rekao je Pešić.

Doktor Dragan Radovanović
Doktor Dragan Radovanovićfoto: Printscreen/Youtube

Istakao je da niko u timu nije spavao dok je Simanić bio u bolnici,

- Gaga nam je slao poruke da vidi koja smo krvna grupa, jer nije bilo dovoljno krvi. Da se ne vraćamo. Dobro je, sad je on odlično. Kako je bio, prošlo je ono najgore. Sad ga treba podržati i dalje. Biće to sigurno za jedno dve nedelje još bolje. Zadovoljan je i srećan. Srećan je što je deo ekipe i što je video da ga svi vole i da ga podržavaju. Njemu je nekako lakše - jasan je Pešić.

Boriša Simanić
Boriša Simanićfoto: Starsport©

Ponosan je što je Srbija dobila velikog talenta u nastajanju - Nikolu Jovića.

- Rekao bih da je najveći dobitak za reprezentaciju Srbije ovaj mali Nikola Jović. Nikad mlađi igrač, u poslednjih 25 godina sigurno... Eto vidite kako smo stanjili. Samo se jedan pojavio. Ali nikad nije imao bitnu ulogu u tako mladom igraču u jednoj reprezentaciji koja je napravila ovakav uspeh. Nikad dečko od 20 godina, eto u poslednjih 25 sigurno. Znači to je nešto… Neverovatan je talenat. Međutim, kao da se vidi da mu fali tih utakmica, te takmičarske košarke. To je još jedino što mu je falilo. Dečko je fenomenalan talenat. Niko nije postao igrač samo na treningu ili u nekom rangu takmičenja koji ne odgovara razvoju tih mladih igrača. A kad ste Jovića videli recimo u prvoj petorci? To je bilo veoma hrabro - zaključio je Pešić.

Bonus video:

04:19

Svetislav Pešić o povredi Boriše Simanića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.