MILIČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbija može bez Jokića, ali bez Bogdana....
Darko Miličić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

mundobasket 2023

MILIČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbija može bez Jokića, ali bez Bogdana....

Darko Miličić prokomentarisao rezultat Srbije na Svetskom prvenstvu u košarci

Objavljeno: 21:18h

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Manilu bez velikih očekivanja i osakaćenja brojnim otkazima, posebno Nikole Jokića.

Ipak, iz prestonice Filipina izabranici Svetislava Pešića vratili su se sa srebrnom medaljom koja sija zlatnim sjajem.

Bivši reprezentativac Srbije Darko Miličić u razgovoru za "Informer" prokomentarisao je uspeh naših zlatnih momaka.

Srebrni, a zlatni... Košarkaši Srbije na dodeli medalja
Srebrni, a zlatni... Košarkaši Srbije na dodeli medaljafoto: Starsport©

- Ako sam uopšte dostojan ovih momaka da o njima komentarišem, rekao bih da su mene oduševili, svako od njih ponaosob. Nikoga ne bih izdvajao, jer su podvig napravili zajedno. Pregrmeli su užasnu povredu malog Simanića, momka koji je ostao bez bubrega i jako emotivno su to sve doživeli. Drugi peh nas je zadesio u finalu, kada Dobrić nije mogao da igra, a bio je sjajan tokom celog prvenstva. Prošli su kroz razna iskušenja i probleme, držali se timski i zajedno i izdržali do poslednje utakmice. Iako su bili emotivno uzdrmani zbog saigrača, uspeli su da se vrate i što se mene tiče, skidam im kapu! Sjajni borci, imaju srce kao Srbija - rekao je Miličić i dodao:

- Ove momke koji su igrali na Mundobasketu nije poremetilo ni otkazivanje drugih reprezentativaca. Neki nisu hteli da dolaze iz opravdanih, a neki, i to treba reći, iz neopravdanih razloga. I ja sam imao neopravdane izostanke i ne bih previše da to komentarišem i ulazim u detalje. Ali, ovu ekipu iz Manile ni to nije poremetilo. Bez obzira što je reč o nekim jako bitnim igračima, koji su iz ovih ili onih razloga odlučili da ne igraju. Veliki je ovo podvig i za mene, oni nisu srebrni već zlatni. I to jaka zlatna priča.

O kapitenu Bogdanu Bogdanoviću ima samo reči hvale.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Dante Dennis Diosina Jr / AFP / Profimedia

- Kad vidim da ljudi pljuju Bogdana Bogdanovića... Cenim i poštujem svačiji rad, pogotovo Nikole Jokića, ali čvrsto stojim uz reči da bi reprezentacija teško mogla bez Bogdana, a da bez Jokića može. Bogdan nosi nešto u sebi i to se oslikava u tome da u mesec dana ujedini ekipu, poveže saigrače i postane vođa tima. On ima to liderstvo u sebi. Ne kažem da Jokić nema, ali NBA liga rađa drugačiju vrstu liderstva. Bogdana su, žargonski rečeno, sekire gađale sa tribina dok je igrao ovde. Stvarno bi mi bilo milo da sam ih video zajedno u timu. Ne dodvoravam se nikome i čvrsto stojim iza reči da bi Srbija teško bez Bogdana, a bez Jokića može. Kad samo vidim komentare posle one utakmice kad je šutirao trojke jedan od 13... Ma, on može da šutira nula od 20 i ne sme jedna ružna reč da mu se kaže.

Ipak, posebno izdvaja Aleksu Avramovića.

Aleksa Avramović
Aleksa Avramovićfoto: Starsport

- Ovaj momak Avramović ima srce kao Srbija! Dao je sve od sebe, kad sam video šta radi u četvrtoj četvrtini, kad je počeo da pogađa, rekao sam: "Evo ga brat nosi do kraja, sam će pobediti Nemce". I ladno mu je malo falilo, ali nestalo je goriva i njemu i ostatku tima.

Bonus video:

00:13

Ovacije za Gudurića u Pioniru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.