LISTA NAJPLAĆENIJIH KOŠARKAŠA NA MUNDOBASKETU: Francuz na prvom mestu, Dončić ga prati - samo jedan Srbin među 30
Košarkaši Srbije, Foto: AP Photo Stephen Spillman, AP Photo Rick Bowmer, EPA CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT EPA, Federico Gambarini dpa via AP

iznenađenje?

LISTA NAJPLAĆENIJIH KOŠARKAŠA NA MUNDOBASKETU: Francuz na prvom mestu, Dončić ga prati - samo jedan Srbin među 30

Ko nosi titulu najplaćenijeg na Mundobasketu?

Objavljeno: 15:20h

Predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci će možda proći bez nekih najvećih zvezda, ali i dalje su tu respektabilna imena i timovi.

Košarkaška reprezentacija Srbije je oslabljena za Nikolu Jokića koji je trenutno jedan od najboljih igrača na svetu, a našao bi se i u vrhu najplaćenijih.

Na listi od 30 igrača sa najvišim primanjima, nalazi se samo jedan Srbin, a to je Bogdan Bogdanović koji zauzima 14. poziciju.

Francuz Rudi Gober nosi titulu najplaćenijeg igrača na Svetskom prvenstvu. Njegova zarada za sezonu 2023-24 sa Minesota Timbervulvsima je ogromnih 41 miliona dolara.

Rudi Gober
Rudi Goberfoto: EPA/Sascha Steinbach

Odmah uz njega je još jedini igrač koji je prešao granicu od 40 miliona dolara, a to je Luka Dončić (40.06 miliona dolara).

Prema Basketball Reference-u, Gober i Dončić su takođe ušli u NBA Top 20 sa najvećim zaradama za sezonu 2023-24. Gobert je na 13. mestu na ovoj listi, dok je Dončić na 17. mestu. Zanimljivo je da među 3 najbolje mlaćena igrača nalaze dva igrača iz Minesote.

Treću poziciju drži Karl Entoni-Tauns iz Dominikanske Republike, čija će plata u Timbervulvsima biti 36 miliona dolara.

Poslednja dva mesta u prvih pet zauzimaju američke i kanadske zvezde Brendon Ingram (Nju Orleans Pelikans) i Šai Gildžius-Aleksandar (Oklahoma Siti Tander), koji će dobiti 33.8 i 33.4 miliona dolara.

Kapiten Srbije Bogdan Bogdanović se nalazi na 14. poziciji i u dresu Atlanta Hoksa naredne sezone će zaraditi 18.7 miliona dolara.

Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanovićfoto: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Lista najbolje plaćenih igrača FIBA Svetskog prvenstva 2023. mogla je da uključi još nekoliko poznatih imena na vrhu. Međutim, 3-5. mesta na NBA listi najbogatijih neće biti zastupljena na Svetskom prvenstvu, pošto Nikola Jokić i Džoel Embid (obojica sa 47.6 miliona dolara) neće učestvovati.

U NBA rang listi koju je napravio Basketball Reference, Grk Janis Adetokumbo zauzima osmo mesto sa 45,6 miliona dolara, dok je Australijanac Ben Simons dvadeseti sa 37,9 miliona dolara. U prvih 30 FIBA Svetskog prvenstva nalaze se predstavnici 13 različitih reprezentacija. Najviše mesta ima tim SAD sa deset igrača, dok sledi Kanada sa pet.

Bonus video:

03:07

Pešić o otkazivanjima igrača

(Espreso/Basketnews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.