DVOJICA OTPALA! Pešić otkrio ko putuje za Kinu i Manilu (FOTO)
Marko Gudurić i Svetislav Pešić na utakmici Srbije i Portorika, Foto: Starsport©

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

DVOJICA OTPALA! Pešić otkrio ko putuje za Kinu i Manilu (FOTO)

Nama u ovom trenutku najviše treba da igrači ostanu zdravi, rekao je selektor

Objavljeno: 21:30h

Košarkaška reprezentacija Srbije sa pola snage pobedila je Portoriko u Štark areni u pripremnoj utakmici za Mundobasket.

Nikola Milutinov na utakmici Srbije i Portorika
Nikola Milutinov na utakmici Srbije i Portorikafoto: Starsport

Selektor Svetislav Pešić na konferenciji za medije otkrio je koliko igrača putuje za Kinu i govorio je o konačnom spisku za Svetsko prvenstvo.

- Naši su u odbrani odradili jako dobar posao i to nas očekuje u drugoj utakmici u Manili. Ovo će nam značiti da vidimo kakvi su nam rivali. Mi koji smo u ekipi mi svaku ekipu poštujemo, moramo da nađemo balans između skromnosti i samopouzdanja. Do sada nas je to krasilo. Nama u ovom trenutku najviše treba da igrači ostanu zdravi - počeo je Pešić.

Ognjen Dobrić na utakmici Srbije i Portorika
Ognjen Dobrić na utakmici Srbije i Portorikafoto: Starsport

- U Kinu putuje 13 igrača i to je bio plan pre početka. 13 igrača putuje u Kinu i dalje u Manilu. Mali Topić ostaje ovde i nastaviće da trenira. Imamo dugačak put, potreban nam je i medciisnki staf, moramo da treniramo. Ja bih voleo da se Topič tamo pojavi, ali to bi značilo da se neko povredio što ne bih voleo. Što se Beslaća tiče on vuče povredu i on je sada malo bolje, ali nastaviće terapiju - rekao je Pešić.

Nikola Topić na utakmici Srbije i Portorika
Nikola Topić na utakmici Srbije i Portorikafoto: Starsport©

Kad imamo 12 igrača?

- Ja mislim da 48 sati pred meč mi ćemo da odredimo 12 igrača i to je to. A prvi meč igramo 26 - kaže Pešić.

O Stefanu Joviću.

- Videćemo na koliko je, to je teško proceniti. Dobro je trenirao, dobro je radio. To je pitanje ogromnog znanja i iskustva. On unosi sigurnost u ekipu. Takvog pleja bi svaka ekipa na svetu poželela, Samo je sada pitanje da se fizički pripremi. Nije on zaboravio da igra, samo treba fizički da se popravi - istakao je Pešić.

Stefan Jović na utakmici Srbije i Portorika
Stefan Jović na utakmici Srbije i Portorikafoto: Starsport

Govorio je i o daljem radu.

- Gledaćemo da svaki momenat gde god to bude da nastavimo da treniramo i radimo, da igrači drže tonus i da budu sve bolji. Za Stefana je dobro odlučio da je tu i za njega radi vreme, kao i za malog Topića u nekom drugom smislu - otkrio je Pešić.

 Svetislav Pešić na utakmici Srbije i Portorika
Svetislav Pešić na utakmici Srbije i Portorikafoto: Starsport©

Zdravstveni bilten?

- Videli ste. Tu smo, dobro smo. Koliko ja znam ako se nešto nije desilo dobri smo. Puno smo radili, svaki dan smo koristili posle Grčke da radimo. Nismo izlazili iz ove dvorane, radili smo dobro sa puno koncentracije. Optimalni smo zdravstveno u ovom trenutku. Imali smo neke nepredviđene okolnosti, ali sada smo dobro - jasan je Pešić.

Svetislav Pešić na utakmici Srbije i Portorika
Svetislav Pešić na utakmici Srbije i Portorikafoto: Starsport©

Poruka za kraj.

- Radimo da te detalje popravljamo u odbrani. Dobra je reakcija bila pogotovo u odbrani. Ja stalno ponavljam o odbrani tranzicije da je to ključ svega. Mi imamo ekipu koja veoma dobro trči, čak i ovi visoki. Videli ste kako Milutinov zagrebe preko celog terena, ali videli ste kako ej važno da se vrati što pre i da se formira odbrana. Da budemo organizovani, to će nam dati samopouzdanje da ne primamo lake koševe u tranziciji. Onda je lakše i u napadu - zaključio je Pešić.

Bonus video:

05:24

SVETISLAV PEŠIĆ: Spremni smo

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.