Da li je Partizanova sezona neuspešna? Da li su Grobari opravdano nezadovoljni? Gde je grešio Džikić? Šta je uradila uprava? (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

analiza urađenog

Da li je Partizanova sezona neuspešna? Da li su Grobari opravdano nezadovoljni? Gde je grešio Džikić? Šta je uradila uprava? (FOTO)

Sumiraćemo šta je bilo dobro, a šta loše u taboru crno-belih u proteklih nekoliko meseci
Objavljeno: 11:24h

IGRAČKI KADAR

foto: Dado Đilas

Ogromni uspesi Partizana u XXI veku podigli su lestvicu kada su očekivanja od igrača koji igraju u crno-belom dresu na maksimum

Ipak, finansijska situacija je takva da klub iz Humske više ne može da dovodi najbolje srpske igrače, niti da skupo plaća kvalitetne strance pa smo ove sezone imali prilike da u Partizanu gledamo neke košarkaše nedostojne kvaliteta koji zahteva njegovo ime.

Tako je na primer evidentno da Miloš Koprivica, Đorđe Majstorović ili Branislav Ratkovica nisu igrači renomea za crno-beli dres.

Isto tako se pokazalo da eksperiment sa rekovalescentima poput Frenka Robinsona i Džamonta Gordona nisu uspeli.

foto: Saša Pavlić Koky

Evidentno je da se pogodilo sa Vilijamom Hečerom, Stefanom Birčevićem i Urošem Lukovićem, ali sve to nije bilo dovoljno da bi se napravio veći uspeh ove sezone.

Vanja Marinković i Mihajlo Andrić su imali svoje trenutke ove sezone, ali nisu bili konstatni.

Adin Vrabac i Stefan Pot su izneli nekoliko utakmica kada je kadrovska situacija bila katastrofalna, ali Džikić u njima nije video igrače koji bi mogli da imaju veću ulogu.

Novica Veličković je bio standardno dobar, dok su mladog Kenana Karahodžića povrede omele da pokaže da li vredi ili ne!

Najveći problem svakako predstavlja činjenica da će Aleksandar Džikić (ukoliko ostane u klubu) morati na leto ponovo da sastavlja tim iz početka, kao i to da nije "napravljen" nijedan igrač koji bi klubu mogao da donese profit.

Ipak, moramo istaći i da je odnos i borba igrača sa izuzetkom par utakmica bila na visokom nivou!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.