Da li je Partizanova sezona neuspešna? Da li su Grobari opravdano nezadovoljni? Gde je grešio Džikić? Šta je uradila uprava? (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

analiza urađenog

Da li je Partizanova sezona neuspešna? Da li su Grobari opravdano nezadovoljni? Gde je grešio Džikić? Šta je uradila uprava? (FOTO)

Sumiraćemo šta je bilo dobro, a šta loše u taboru crno-belih u proteklih nekoliko meseci
Objavljeno: 11:24h

REZULTATI

foto: Filip Plavčić

Generalno, kada se pogleda budžet i igrački kadar Partizana, ne može se reći da je sezona neuspešna.

Crno-beli su se solidno pokazali u FIBA Ligi šampiona, gde je do eliminacije od ne toliko kvalitetnog PAOK-a, došlo pre svega zbog ogromnih kadrovskih problema nastalih trovanjem na Kupu Radivoja Koraća u Nišu.

Kada je borba za "Žućkovu levicu u pitanju" i tu se Partizan nije obrukao. Parni valjak je poražen u finalu od Crvene zvezde iako je bio lišen pomoći nekih od glavnih igrača, a ekipu je sa klupe predvodio pomoćnik Aleksandra Džikića, Nenad Čanak.

I na kraju ABA liga.

foto: ABA liga/KK Cedevita/Marin Sušić

Crno-beli su za razliku od prošle sezone uspeli da se domognu plej-ofa (osvojili treće mesto u ligaškom delu), ali nisu mogli dalje od polufinala, pošto su zaustavljeni od strane Cedevite.

Kada se pogleda papir, ne može se reći da je sadašnji roster ekipe iz Humske ostvario rezultat ispod realnog, ali očekivanja od kluba kakav je Partizana su uvek najviša, pa je logično da su Grobari poprilično razočarani konačnim plasmanom.

Posebno boli činjenica da je Partizan u okviru regionalnog takmičenja u susretima sa najkvalitetnijim ekipama ABA lige ostvario samo dve pobede uz sedam poraza.

Da je moglo bolje - MOGLO JE! Da li je moralo bolje - NIJE PITANJE ZA NAS!

Svakako na kraju ostaje gorak ukus iz mnogo razloga.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.