MELOUN GRMEO U SVLAČIONICI: "Pitao sam momke zbog čega smo izgubili?"
Majk Meloun, Foto: EPA/Bob Pearson

nezadovoljan

MELOUN GRMEO U SVLAČIONICI: "Pitao sam momke zbog čega smo izgubili?"

Trener Denvera osvrnuo se i na partiju Nikole Jokića

Objavljeno: 17:33h

Trener Denvera Majk Meloun je posle poraza svoje ekipe od Majamija u drugoj utakmici finala NBA lige, bio nezadovoljan disciplinom svojih igrača.

Košarkaši Majamija su izjednačili rezultat u finalnoj seriji protiv Nagetsa posle pobede u drugoj utakmici koja se igrala u Denveru sa 111:108.

Majk Meloun je istakao da je Majami slavio zbog borbene igre koju su pružili njegovi igrači.

- Ovo je NBA finale, ne smemo da pričamo o zalaganju. Nismo igrali dobro u prvom meču. Imali smo momke koji su pali jer nisu pogodili neke šuteve, nema padanja, ovo je NBA finale - rekao je Meloun i dodao:

Majk Meloun
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Pitao sam momke zbog čega smo izgubili? Znali su odgovor. Majami je bio čvršći i borbeniji. Ako planiramo da se vratimo pobedama, moraćemo mi da budemo borbeniji i moraćemo da budemo disciplovaniji.

Potom se osvrnuo na partiju Nikole Jokića koji je imao 41 poen.

- Nikola je odigrao neverovatno u trećoj deonici. Raspali smo se na startu četvrte četvrtine. Radili su šta god su poželeli. Mi im nismo isparirali ni u jednom segmentu. Na obe utakmice igrali smo užasno u odbrani kada je četvrta četvrtina u pitanju. Što se tiče Nikole. Verujem u njega. Potrebno nam je da postigne koševe. Nebitno je da li je to 40 poen a i četiri asistenije ili je to 30 poena i 10 asistencija. Znam da će uvek da odigra pametno i donese prave odluke - rekao je Meloun.

Majk Meloun je na pitanje da li je ekipi nedostajalo komunikacije rekao sledeće.

- Naravno da jeste. To je bio jedan od problema. Znali smo da će Maks Štrus da pogađa trojke, svi su pogađali, a znali smo da će tako biti, dogovarali smo se i nismo ispunili zadatak. Imali smo sreće u prvom meču kada su promašili sve, sada su pogodili i vidimo šta se desilo. Izgubili smo - smatra trener Denvera.

Za kraj se osvrnuo i na poslednji šut Džamala Mareja koji da j pogodio mogao Denver da uvede u produžetke.

- U pozicionom napadu su nas zastavljali, zato nisam tražio tajm-aut. Sve zavisi od situacije do situacije. Džamal je imao dobru poziciju. Videli smo Džamala da pogađa takve šuteve u prošlosti. Mislim da je to bila najbolja pozicija - zaključio je Majk Meloun.

BONUS VIDEO:

03:09

KURIR TELEVIZIJA U JOKIĆEVOM SOMBORU: Ovo je 1. teren na kome je zaigrao basket i prvi trener našeg MVP

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.