JOKIĆ ZABRINUT ZBOG DISCIPLINE, NE BROJI ASISTENCIJE: "Ako ćemo imati ovakve raspade..." (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: Printscreen/Youtube/House of Highlights

ključ

JOKIĆ ZABRINUT ZBOG DISCIPLINE, NE BROJI ASISTENCIJE: "Ako ćemo imati ovakve raspade..." (VIDEO)

Sledi nam utakmica karijera... - rekao je srpski centar

Objavljeno:

Nikola Jokić je dobio dosta pitanja novinara na konfernciji za medije posle poraza Denvera od Majamija u drugoj utakmici NBA finala - prvog koji su Nagetsi pretrpeli na svom terenu posle 10 plej-of mečeva.

Najnezadovoljniji je lošim periodima igre u poslednjoj četvrtini.

- Nismo igrali dobro i na pravi način u poslednjoj četvrtini. Postigli su 36 poena, to je previše. Imali su i nekoliko ofanzivnih skokova, tako je kako je. Nismo hteli da izgubimo kod kuće, ali desilo se. Nekada pobeđuješ, nekada gubiš. U plej-ofu je svaka utakmica drugačija i svaka je važna. Sada moramo da živimo sa tim i u Majamiju nas čeka nova utakmica, nadam se da ćemo je dobiti. Imaju veoma dobar tim i igrače i moramo da se prilagodimo. Moramo da igramo dobro od starta i uložimo dodatan napor. Dobro smo počeli, ali sada sledi najvažnija utakmica u karijerama - naglasio je Jokić i pojasnio razloge poraza:

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Mnogo nesporazuma i loše komunikacije, promašili smo otvorene pozicije na startu i kraju utakmice. Ubacili su 17 trojki. Moramo da budemo discilinovani, to je ključ. Bez discipline nećemo dugo izdržati. Kazniće nas. Disciplinovano iz meča u meč - u tome srpski centar vidi put do titule.

Jokić je prokomentarisao i manji broj sopstvenih asitencijana na ovom meču. Imao je četiri, manje nego što smo svi navikli, mada mu je i toliko bilo dovoljno da ispiše istoriju. Zašto nije imao više, glasilo je pitanje.

- Iskren da budem, ne znam odgovor. Ne znam, ne razmišljam o asistencijama. Kada igram, ne bavim se statistikom - kratko je rekao Somborac.

Jasno je da je jedan od razloga manjeg broja asistencija, činjenica da su gosti dali više prostora Jokiću a jače zatvorili njegove saigrače. A i ovi su manje pogađali - verovatno kao posledica manje ili nedovoljno otvorenih šuteva.

- Igralo se u njihovom ritmu, a mi ne želimo da igramo na taj način. Mislim da je disciplina ključ. Ako ćemo imati ovakve raspade, onda serija neće biti dugačka - kazao je Jokić na ovu temu.

Bonus video:

01:46

Imamo jednog od najboljeg igrača u istoriji, a on se zove Nikola Jokić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.