BATLER JE ČUDO: Jovićev Majami "okrenuo" -13 i napravio BREJK u Bostonu na startu finala Istoka! (VIDEO)
Džimi Batler ispred Džejsona Tejtuma, Foto: Adam Glanzman / Getty images / Profimedia

NBA plej-of

BATLER JE ČUDO: Jovićev Majami "okrenuo" -13 i napravio BREJK u Bostonu na startu finala Istoka! (VIDEO)

Batler je postigao 35 poena, a tome je dodao 7 asistencija i 5 skokova

Objavljeno: 07:33h

Majami je nastavio sa vrhunskim partijama u NBA plej-ofu, opet na krilima sjajnog Džimija Batlera koji se pretvori u nezaustavljivog superstara kad dođe doigravanje.

Hit je slavio sa 123:116 na gostovanju Bostonu na startu finalne serije Istočne konferencije i tako odmah napravio brejk.

"Vrelina" je bila u zaostatku 13 poena (62:49 krajem druge četvrtine), ali je u nastavku postepeno istopila prednost domaćina i napravila preokret.

Usledila je odlična treća četvrtina gostiju, koji su sa 46 postignutih poena oborili rekord franšize u plej-ofu. Serijom 13:1 Majami je za četiri minuta igre u trećoj deonici došao do nerešenog rezultata (72:72), a ubrzo stižu i do vođstva koje višu nisu ispustili.

U poslednju četvrtinu Hit je ušao sa plus 12 (103:91), a zatim "Zeleni" sa sedam vezanih poena smanjuju razliku. Domaći tim je najbliži preokretu bio na dva i po minuta pre kraja (114:110), ali je "Vrelina" meč prelomila trojkom Kejleba Martina.

Majami je postao tek peti tim u NBA ligi koji je prve tri serije plej-ofa počeo pobedama na gostovanju. To su pre njih učinili košarkaši Hjustona (1981. godine), Čikaga (1989), Njujork Niksa (1999) i Atlante (2021).

Batler je postigao 35 poena, a tome je dodao 7 asistencija i 5 skokova. Odličan je bio i Bem Adebajo koji je imao 20 poena, 8 uhvaćenih lopti i 5 dodavanja, a opet je kod Majamija poenterski učinak ostalih košarkaša bio ravnomerno raspoređen.

Kajl Lauri, Kejleb Martin, Maks Strus i Gejb Vinsent su imali po 15 poena. Nikola Jović je ostao na klupi ceo meč.

Kod Seltiksa je najefikasniji bio Džejson Tejtum sa 30 poena. Džejlen Braun je dodao 22, Malkolm Brogdon 19, Robert Vilijams 14, a Derik Vajt 11. Prošlosezonski najbolji defanzivac lige, Markus Smart, imao je 13 postignutih poena i 11 asistencija.

Druga utakmica u "TD Gardenu" na programu je u noći petak na subotu, takođe u 2.30 po srednjoevropskom vremenu.

Bonus video:

00:06

Natalija Jokić pozirala sa suprugama košarkaša Denvera

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.