VELIKA TUGA: Preminuo bivši trener Crvene zvezde (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

ODLAZAK SJAJNOG STRUČNJAKA

VELIKA TUGA: Preminuo bivši trener Crvene zvezde (FOTO)

Sjajni stručnjak je karijeru započeo u Radničkom sa Crvenog krsta, a onda je usledio odlazak u Crvenu zvezdu u kojoj je imao prilike da trenira Predraga Stojakovića

Objavljeno:

Tužne vesti stižu nam iz Moskve.

Srpski košarkaški trener Predrag Badnjarević preminuo je u 61 godini života, saopštio je CSKA.

- Sinoć je šezdesetogodišnji trener CSKA-2 Predrag Badnjarević preminuo. Izjavljujemo najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i brojim ožalošćenima koje je pogodila smrt ovog trenera - objavili su iz CSKA Moskve.

Badnjarevićev uzrok smrti nije saopšten.

Sjajni stručnjak je karijeru započeo u Radničkom sa Crvenog krsta, a onda je usledio odlazak u Crvenu zvezdu u kojoj je imao prilike da trenira Predraga Stojakovića.

Nakon angažmana u crveno-belima uputio se u Grčku gde je radio u PAOK-u i Larisi, a potom su usledili poslovi u nikšićkom Ibonu, beogradskim Lavovima 063, Beopetrolu (Atlas) i rumunskom Aradu.

U sezoni 2022/05 Badnjarević je bio u stručnom štabu Crvene zvezde, a predvodio je i Igoeku, Černo More, bio je selektor Egipta, a radio je i u klubovima u Tunisu i Bahreinu.

U sezoni 2004/05 je bio deo stručnog štaba Zvezde, predvodio je i Igokeu, Černo More, Temišvar, okušao se i u Egiptu kao selektor državnog tima, predvodio klubove u Tunisu i Bahreinu.

Od 2017. do 2019. bio je asistent u Nižnjem Novgorodu, a od 2020. se starao o mladim nadama moskovskog CSKA.

Osim što je imao veliki uticaj na Stojakovića na početku karijere i što je prepoznao njegov talenat, imao je prilike i da sarađuje sa Zoranom Lukićem, tokom karijere se susretao sa Dušanom Ivkovićem, Dimitrisom Itudisom, učio od Bože Maljkovića, Aleksandra Nikolića...

00:22

Delije stižu u Čair

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.