OGLASILA SE NBA LIGA: Potvrđena kazna Nikoli Jokiću! (FOTO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

zvanično!

OGLASILA SE NBA LIGA: Potvrđena kazna Nikoli Jokiću! (FOTO)

Dobro je prošao...

Objavljeno: 07:15h

Srpski košarkaš Nikola Jokić je u četvrtoj utakmici Denvera protiv Finiksa odigrao partiju karijere, ali sve je palo u senku zbog incidenta tokom prvog poluvremena kada je odgurnuo vlasnika protivničkog tima Meta Išbiju.

Naime, američki biznismen je pokušao da zadrži loptu koja je otišla u publiku, a dvostruki MVP mu je pokazao gde mu je mesto.

Tokom koškašnja bilo je i fizičkog kontakta, pa su svi u Denveru strepeli zbog potencijalne suspenzije.

Incident na meču Finiksa i Denvera
Incident na meču Finiksa i Denverafoto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Srećom, kazna je samo novčana...

NBA liga se oglasila i sve obrazložila:

- Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić kažnjen je sa 25.000 dolara zbog nepropisnog kontakta sa gledaocem koji sedi pored terena, saopštio je danas Džo Dumars, izvršni potpredsednik, šef košarkaških operacija. Čelnik Finiks Sansa Met Išbija došao je u posed lopte kada mu se ona odbila u ruke, nakon igre pored njegovog sedišta, a Jokić je stupio u kontakt sa Išbijom u pokušaju da oduzme loptu i odmah nakon toga je lopta odletela dalje u publiku.

Incident, zbog kojeg je Jokić dobio tehničku grešku, dogodio se na 2:36 do kraja druge četvrtine poraza Nagitsa od Sansa sa 129:124 u četvrtoj utakmici plej-ofa njihove konferencijske polufinalne serije 7. maja u "Footprint" centru - saopštila je NBA liga.

Mnogi su priželjkivali Jokićevu suspenziju što bi vrlo verovatno donelo preokret Finiksa, ali više je onih koji su na njegovoj strani i zahtevaju da se sudije i liga sa više respekta ophodi prema dvodtrukom MVP-ju NBA lige.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.