KO JE VLASNIK FINIKSA KOGA JE JOKIĆ ODGURNUO? Osvojio je NCAA ni kriv ni dužan!
Jokić u klinču sa Išbijom, Foto: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

zanimljiva biografija

KO JE VLASNIK FINIKSA KOGA JE JOKIĆ ODGURNUO? Osvojio je NCAA ni kriv ni dužan!

Poznati biznismen se zamerio najboljem centru u NBA

Objavljeno:

Srpski košarkaš Nikola Jokić je ušao u sukob sa vlasnikom Finiks Sansa, Metom Išbijom, a sada mu preti kazna zbog odugurivanja laktom.

Na snimku se jasno vidi da vlasnik, a u ovom slučaju navijač bez potrebe zadržava igru, a potom mu je as Denvera oteo loptu i odgurnuo ga.

Biografija Meta Išbije je jako zanimljiva, a videćemo koliki će njegov autoritet biti u ovom slučaju.

Išbija je američki biznismen čije se bogatstvo procenjuje na 5.1 milijardi dolara.

On je izvršni direktor i predsednik moćne hipotekarne kuće "United Wholesale Mortgage", većinski vlasnik Finiks Sansa i ženskog WNBA tima Finiks Merkjurija, član Mičigen univerziteta koji je prvenstvo 2000. godine osvojio NCAA.

Met Išbija
Met Išbijafoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ipak, njegova igračka statistika nije bila za ponos. Visok svega 179 centimetara, Išbija kao takav nije mogao da prođe među pravim atletama u strudenstkoj košarci, pa je njegova uloga u osvajanju šampionata bila gotovo zanemarljiva - 0,6 poena po meču.

Išbija je dete iz bogate jevrejske porodice, koje je nasledivši moćnu firmu od oca uspeo da uveća kapital i dodatno je osnaži.

U NBA je ušao u decembru prošle godine kada je za četiri milijarde dolara kupio Finiks od Reoberta Sarvera. Jedan od prvih njegovih poteza bilo je angažovanje Kevina Durenta, koji sada u seriji protiv Denvera pokazuje koliko je to bila vredna investicija u trejdu sa Bruklin Netsima.

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.