IVANOVIĆ I LAZIĆ O PLEJ-OFU, HOLANDU, BENTILU, PARTIZANU: "To je njihova stvar!"
Duško Ivanović i Branko Lazić, Foto: KK Crvena zvezda

spremni

IVANOVIĆ I LAZIĆ O PLEJ-OFU, HOLANDU, BENTILU, PARTIZANU: "To je njihova stvar!"

Crveno-beli odbranu titule počinju protiv Zadra, koji ih je porazio u ligaškom delu u Beogradu

Objavljeno: 11:10h

KK Crvena zvezda održao je konferenciju za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić" uoči prve utakmice četvrtfinala plej-ofa ABA lige.

Crveno-beli odbranu titule počinju protiv Zadra, koji ih je porazio u ligaškom delu u Beogradu, 99:86. Utakmica je na programu u petak od 20.00, a okupljenima su se obratili trener Duško Ivanović i kapiten Branko Lazić.

- Plej-of je jedno vrlo interesantno takmičenje i daje mogućnost svim ekipama. Imamo prednost domaćeg terena, ali plej-of je interesantan jer svi mogu da pobede. Mi poštujemo ekipu Zadra jer je uspela da pobedi ovde, vodili su 20 razlike. Imaju kvalitetne igrače koji mogu da igraju na različitim pozicijama i tako stvaraju problem. Nadam se da ćemo biti fokusirani, da ćemo imati energiju i da ćemo odigrati onako kako bi trebalo u utakmicama plej-ofa, posebno u prvom meču - počeo je Ivanović.

Osvrnuo se na formu ekipe i stanje Bena Bentila. Istakao je i da ima sve više opcija oko sastava tima jer su i Nikola Ivanović i Džon Holand počeli da hvataju ritam i koriste svoje minute na parketu.

Duško Ivanović, KK Crvena zvezda
foto: aba-liga.com/Cedevita Olimpija/Filip Barbalic/alesfevzer.com

- Mislim da smo u idealnoj formi i da sam zadovoljan. Da nisam zadovoljan, ne bi bilo dobro. Mislim da je ekipa u optimalnoj situaciji da počnemo plej-of. Džon (Holand) kada dobije šansu iskoristi je na pravi način. Za svakog trenera je dobro da ima sve igrače na raspolaganju, a samo 12 mogu da igraju. Ben je počeo da trenira sa ekipom, odradio je trening. Biće spreman, a da li će biti spreman sutra, ne znam - podvukao je Ivanović.

Duško Ivanović
Duško Ivanovićfoto: KK Crvena zvezda

Branko Lazić je potom istakao da crveno-beli imaju zacrtan cilj sa početka sezone, ali i da je Zadrov Luka Božić proglašen za MVP-ja ABA lige.

- I ove sezone smo stigli do plej-of serije, gde ćemo se ove godine sastati sa ekipom Zadra koja ima aktuelnog MVP-ja i sigurno je da će biti izuzetno teško. Bez obzira na to, znamo naš cilj i držaćemo se do samog kraja. Nadamo se da ćemo uz pomoć naših navijača i pune hale doći do željenog rezultata - počeo je Lazić.

Branko Lazić
Branko Lazićfoto: KK Crvena zvezda

Dotakao se i sopstvenog stanja i oporavka od povrede.

- Ja sam već u trenažnom procesu od nekih 15 do 20 dana. Sigurno da je bilo teško posle 6, 7 nedelja pauze ponovo krenuti sa treninzima i pripremama. Zadovoljan sam u kakvom sam stanju, s obzirom na pauzu koju sam imao. Sigurno je, kako plej-of serija bude odmicala da će sve biti na većem nivou.

Uporedio je kapiten crveno-belih formu ekipe sa onom sa početka sezone.

- Bilo je dosta promena od tada i u igračkom, i u trenerskom kadru. Vidi se da je ekipa od tog momenta dosta napredovala u svakom pogledu. Jasno smo pokazali na kom smo nivou i sa kakvim ambicijama ulazimo u plej-of seriju.

Lazić je upitan koliko je motivisan zbog dobrih rezultata Partizana, koji je crveno-belima glavni konkurent.

- Gledamo nas i naše rezultate. Šta oni rade, šta beleže, to je stvar za njih. Naša motivacija i želja nemaju veze sa njihovim rezultatima i ambicijama. Želimo da nastavimo taj niz trofeja u Jadranskoj ligi i fokusiramo se samo i isključivo na nas - zaključio je Branko Lazić.

Bonus video:

05:05

Izjave fudbalera Zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.