MIŠKO RAŽNATOVIĆ UVEREN: Onaj Partizan bi završio POSLEDNJI u Evroligi!
Miško Ražnatović, Foto: Dado Đilas

HRABRA IZJAVA

MIŠKO RAŽNATOVIĆ UVEREN: Onaj Partizan bi završio POSLEDNJI u Evroligi!

Poznati menadžer se posebno osvrnuo na srpske klubove i, na konstataciju Urbonasoa da je ovo istorijska sezona za srpsku košarku, izneo kontroverzan stav da bi šampionski Partizan iz 1992. godine u ovosezonskom izdanju kontinentalnog takmičenja završio na poslednjem mestu

Objavljeno: 13:28h

Košarkaški agent Miško Ražnatović sumirao je utiske iz dosadašnjeg dela sezone u Evroligi u razgovoru sa Donatasom Urbonasom za "Basket njuz".

Ražnatović je posebno osvrnuo na srpske klubove i, na konstataciju Urbonasoa da je ovo istorijska sezona za srpsku košarku, izneo kontroverzan stav da bi šampionski Partizan iz 1992. godine u ovosezonskom izdanju kontinentalnog takmičenja završio na poslednjem mestu.

- Bolje je sada nego tada. Ako se vratimo u prošlost, bilo bi recimo 10 timova u Evroligi. Da tadašnji Partizan igra u današnjoj Evroligi, oni bi bili poslednjeplasirani uz dužno poštovanje za sjajne talente kao što su Saša Đorđević ili Predrag Danilović. Tada je bilo 14-16 utakmica, sada je 40. Sve je drugačije, potpuno drugo takmičenje i sport. Očigledno, ovo je najbolja godina u istoriji srpske klupske košarke jer oba tima imaju izuzetne budžete, doveli su odlične igrače i trenere. Uzbuđenje u gradu je nikada veće - rekao je Ražnatović koji je potom pokušao litvanskom novinaru da predoči euforiju u vezi sa Partizanom:

Slavlje košarkaša Partizana posle trojke Kevina Pantera
Slavlje košarkaša Partizana posle trojke Kevina Panterafoto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

- Ono što se dešava u Partizanu je potpuno ludo. Karte su veoma skupe, ali niko ne pita za cenu. Ljudi ih samo kupuju. Verujem da, baš kao što je i njihov predsednik rekao, bi napunili i fudbalski stadion da mogu da igraju tamo. Nikada nisam očekivao da će igrači kao Kampaco, Ledej, Panter ili Naneli igrati u Srbiji. ALi, hvala Bogu pa su ovde i košarka je tema broj jedan u Srbiji. Ne politika – košarka. Mogu samo da zamislim kako će biti kada se kroz nekoliko nedelja Zvezda i Partizan sastanu u finalu regionalne lige.

Otkrio je da će Partizan i Crvena zvezda naredne sezone, u najmanju ruku, imati iste budžete kao i ove sezone.

- Ne mogu da vam dam tačan odgovor, ali informacije koje imam je da hoće. U najgorem scenariju, ostaće slične. Koga će dovesti? Da li će biti srećni da imaju Kampaca ili Vildozu? Ne znam. Ali, to nije samo za jednu godinu. Neće se vraćati na prethodne budžete. Biće ozbiljni i sledeće godine. Oboje - istakao je Ražnatović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.