ŠAMARČINA RUSIJI: Baćuške u VELIKOM problemu!
Zastava Rusije, Foto: Profimedia

ODLUČENO

ŠAMARČINA RUSIJI: Baćuške u VELIKOM problemu!

Iako su predstojeće Igre u Parizu na programu tek 2024., a do tada se možda (i svi se nadaju) ratni sukob završi, FIBA je rešila da Ruse ne pusti u prestonicu francusk

Objavljeno: 23:19h

Rusija i Ukrajina i dalje privlače ogromnu pažnju, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, a najnovije vesti vezane za rat koji je u toku - tiču se sporta.

Naime, kako je objavila ruska novinska agencija RIA Novosti, svetska kuća košarke, FIBA, donela je odluku da Rusija ne može da se nadmeće u tom sportu na narednim Olimpijskim igrama.

Iako su predstojeće Igre u Parizu na programu tek 2024., a do tada se možda (i svi se nadaju) ratni sukob završi, FIBA je rešila da Ruse ne pusti u prestonicu francuske.

Košarkaši Rusije
Košarkaši Rusijefoto: Profimedia

Detalja o pomenutoj odluci nema, osim da je "ruskim košarkaškim reprezentacijama zabranjeno da učestvuju u kvalifikacionim turnirima za Olimpijske igre u Parizu te, shodno tome, ne mogu ni da izbore plasman na najveću svetsku smotru sporta".

Što se ostalih sportova tiče, o njima nije doneta definitivna odluka, a donosiće je ili Međunarodni olimpijski komitet u celosti, za sve takmičare iz Ruske Federacije (MOK se, podsetimo, sada zalaže da oni nastupe kao "neutralni sportisti", i to u individualnim disciplinama), ili krovne organizacije olimpijskih sportova, kao što je FIBA košarkaška.

(Espreso, Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.