LESOR PRELOMIO: Francuz povlači RADIKALAN potez nakon kazne ABA lige!
Matijas Lesor, Foto: Starsport

ODGOVOR

LESOR PRELOMIO: Francuz povlači RADIKALAN potez nakon kazne ABA lige!

Slučaj Matijas Lesor dobija još jedan nastavak, videćemo da li i poslednji

Objavljeno:

Centar Partizana Matijas Lesor kažnjen je od strane ABA lige sa tri utakmice neigranja, a pored toga moraće da plati i 10.000 evra zbog fizičkog nasrtaja na Filipa Petruševa po završetku večitog derbija.

Francuski centar i Partizan iskoristiće pravo žalbe odluku disciplinskog sudije Hrvoja Vidana o privremenoj suspenziji iz takmičenja.

Ostaje da se vidi da li će žalba biti uspešna, a ukoliko ne bude, Matijas Lesor neće imati pravo nastupa na mečevima protiv Cedevita Olimpije, FMP-a i Igokee.

Matijas Lesor
Matijas Lesorfoto: Starsport

- U odnosu na primedbe delegata navedene u Izveštaju o utakmici, disciplinski sudija smatra kako iz utvrđenog činjeničnog stanja nedvosmisleno proizlazi kako je po završetku utakmice igrač KK Partizan Mozzart Bet Matijas Lesor prvo odgurnuo, a zatim udario u predelu lica igrača ekipe KK Crvena zvezda Meridianbet Filipa Petruševa koji nije pružao otpor i nije reagovao, dakle ispoljio fizičku agresiju prema igraču Filipu Petruševu kao “Pojedincu“ u smislu čl. 3 DPABA, čime je ostvareno biće prekršaja iz čl. 26.1 a) DPABA kažnjivo prema čl. 27.1 DPABA. Pri tome, disciplinski sudija ukazuje kako je nezavisno od razloga, predmetna reakcija igrača KK Partizan Mozzart Bet Matijasa Lesora krajnje neprimerena i preterana, u koliziji sa sportskim duhom te kao takva dovodi ugled 1. ABA lige kao i košarkaške igre generalno u negativan kontekst, pa se stoga takva radnja nikako ne može tolerisati - stajalo je, između ostalog, u saopštenju AdmiralBet ABA lige, koje je potpisao Hrvoje Vidan.

Podsetimo, Partizan je u derbiju slavio rezultatom 92:81 i tako napravio veliki korak ka osvajanju prvog mesta pred početak plej-ofa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.