MAHAO PIŠTOLJEM, BLUDNIČIO U NOĆNOM KLUBU, PA SUSPENDOVAN: Ovo je odbrana Dža Moranta - upao u teške probleme
Jokić i Morant, Foto: EPA/GEORGE FREY

SVE OTKRIVENO!

MAHAO PIŠTOLJEM, BLUDNIČIO U NOĆNOM KLUBU, PA SUSPENDOVAN: Ovo je odbrana Dža Moranta - upao u teške probleme

As Memfisa je spreman da se vrati na teren, a sada je otkrio pozadinu nemilih događaja

Objavljeno: 10:49h

NBA zvezda Dža Morant se vraća na parket nakon suspenzije od osam utakmica koju mu je NBA odredila zbog mahanja pištoljem u prenosu uživo iz noćnog kluba u Koloradu.

Kazna nije veća jer NBA tokom istrage nije zaključila da sporno oružje pripada Morantu niti da ga je uneo u klupski avion.

Košarkaš Memfisa je u razgovoru s bivšim NBA igračem Džejlenom Rouzom za ESPN objasnio svoje postupke, ne samo ovaj poslednji nego i ostale incidente u kojima je učestvovao u proteklih godinu dana.

Kako je naveo u pitanju je pogrešan način nošenja sa stresom.

Dža Morant
Dža Morantfoto: EPA-EFE/GEORGE FREY SHUTTERSTOCK

- Samo sam pokušavao da budem slobodan, to mi je bio beg od stresa, ali pogrešan. To je razlog zašto sam donosio loše odluke, ali one ne opisuju mene kao osobu, potpuno sam drugačiji od one osobe kako su me prikazali u medijima - rekao je Morant.

- Mislio sam da se oslobađam od stresa, ali nisam. Zbog toga sam radio stvari koje nisam smeo. To nisam ja, ne odobravam bilo kakvo nasilje, ali preuzimam punu odgovornost za svoje postupke. Znam kakvu su sliku o meni prikazali ovi incidenti, ali u budućnosti ću se truditi da pokažem ko sam ja u stvari - rekao je Morant, koji je poslednjih nekoliko dana proveo u Floridi na savetovanju.

Nije poznato o kakvom se savetovanju radi, ali odmah nakon incidenta u Koloradu Morant je rekao kako mora da pronađe nove metode nošenja sa stresom.

O ostalim incidentima kaže da je štitio porodicu.

U proteklih godinu dana Morant se našao i u drugim neprimerenim situacijama, pa je tako pretio jednom čoveku u tržnom centru koji se verbalno sukobio sa njegovom majkom, a na odbojkaškoj utakmici se suprotstavio srednjoškolcu koji je vređao njegovu sestru.

- Dobio sam poziv i otišao da proverim je li sa mamom sve u redu, ona me rodila. Kad sam se uverio da je sve u redu, otišao sam. Isto je bilo s mojom malom sestrom, dobio sam poziv i brinuo se za njenu sigurnost i ponovo otišao kad sam se uverio da je sigurna.

- Shvatam da je bilo dovoljno da se Dža pojavi i da svi stvore sliku kakvu žele. Sad razumem da je problem što se stavljam u takve situacije. Na savetovanju sam naučio kako se otvoriti, da je u redu izraziti osećanja. Razgovarao sam s terapeutom, učio sam da dišem u stresnim situacijama, razne stvari koje će mi pomoći da izbacim negativnu energiju iz sebe. Pre nisam razumeo kakav je ulog, sad shvatam. Sad znam šta mogu izgubiti i jedva čekam da se vratim na parket. Zaslužio sam kaznu zbog svojih grešaka, a kad se vratim, biću spreman za borbu i šampinsku titulu - rekao je Morant.

U svojoj četvrtoj NBA sezoni Morant beleži prrosečno 27.1 poena, 6.0 skokova i 8.2 asistencije, a njegovi Memfis Grizlisi su dugo držali drugo mesto na Zapadu dok ih tokom njegove suspenzije nisu prestigli Sakramento Kingsi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.