KONAČAN REZULTAT 4:2... A IGRALI KOŠARKU! (VIDEO)
Detalj sa "košgeterskog" obračuna u Oklahomi, Foto: Printscreen/Instagram/sportscenter

VEROVALI ILI NE

KONAČAN REZULTAT 4:2... A IGRALI KOŠARKU! (VIDEO)

Jedan napad Voriorsa je potrajao čak sedam minuta, dok sudija nije svirao faul

Objavljeno:

Dva srednjoškolska košarkaška tima u Oklahomi odigrala su bizarnu utakmicu u kojoj je konačni rezultat više podsećao na fudbalsku ili hokej utakmicu - 4:2.

Da, bilo je samo šest ukupno postignutih poena u čitavoj utakmici od četiri četvrtine između srednje škole Vederford i srednje škole Anadarko.

Podsećanja radi, u oko 40 država, uključujući Oklahomu, srednjoškolska košarka trenutno nema ograničeno vreme za napad, što znači da timovi mogu da drže loptu koliko god žele bez da budu kažnjeni za to.

Vederford (Igls) je prilično brzo poveo 2:0 koševima sa linije slobodnih bacanja, ali onda je ekipa Anadarka (Voriors) držala loptu do poluvremena, prema pisanju društvenih medija.

Voriorsi su nastavili da dodaju loptu, a jedan napad im je čak potrajao sedam minuta, dok sudija nije svirao faul.

Iglsi su na 2:40 do kraja igre ukrali loptu i polganjem stigli do 4:0, a sve poene svog tima (čak četiri...) postigao je Si-Džej Nikson. Tim Anadarka je postigao svoj jedini koš ubrzo i smanjio prednost na 4:2.

Na kraju su čak ukrali loptu i šutirali trojku za pobedu sa zvukom sirene, ali nisu pogodili.

Udruženje za aktivnosti srednjih škola Oklahome skoro je glasalo za primenu ograničenog vremena za napad počevši od 2024. godine, ali je predsednikov glas protiv sata odložio postavljanje istog.

- Ovo je stvarni konačan rezultat jer je jedan od timova odugovlačio 4 četvrtine - stoji u tvitu Brajana Kitinga, sportskog direktora KOCO-TV u Oklahoma Sitiju. - Šta radimo ovde u Oklahomi? Moramo da igramo sa satom za šut. Igrači zaslužuju mnogo bolje od ovoga.

Trenutno, 40 država širom SAD, uključujući Oklahomu, ne nalaže upotrebu sata sa ograničenim vremenom za napad ekipe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.