LESOR ZABRINUO NAVIJAČE PARTIZANA: Ističe mu ugovor, a on ne može da garantuje...
Matijas Lesor, Foto: Starsport©

fokusiran na aktuelnu sezonu

LESOR ZABRINUO NAVIJAČE PARTIZANA: Ističe mu ugovor, a on ne može da garantuje...

Francuz u dosadašnjem toku Evrolige beleži prosečan indeks korisnosti 20,3

Objavljeno: 20:39h

Nije trebalo Matijasu Lesoru mnogo vremena da se uklopi u zahteve Željka Obradovića i Partizana koji je u tom trenutku stremio ka tituli šampiona Jadranske lige i povratku u Evroligu. Crno-beli su uspeli da se vrate u elitno košarkaško društvo, a Francuz je jedna od najvećih uzdanica i najvažnijih igrača u svlačionici.

U dosadašnjem toku Evrolige Lesor beleži prosečan indeks korisnosti 20,3, prvi je skakač takmičenja sa 7,2 uhvaćene lopte, a takođe je lider u ofanzivnim skokovima – 3,3. Takođe je i među najboljim strelcima sa 12,7 poena po utakmici. Dovoljno da zaradi etiketu jednog od najboljih centara Evrope.

- Dobio sam veliku ulogu u ekipi, blagosloven sam zato što mi saigrači i trener veruju. Rade sve na terenu kako bi me stavili u dobru poziciju. Saigrači vode mnogo računa o meni. Zato se trudim još više da pomognem, da svaki put budem spreman da igram najjače i prenesem svoju energiju na ostale - kaže Lesor.

1 / 5 Foto: Starsport©

U Partizan je stigao sa etiketom nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, gde je po prvi put u karijeri osetio evroligašku košarku. No, na Malom Kalemegdanu zadržao se godinu dana. U Humskoj je procvetao.

- U Crvenoj zvezdi smo dobro počeli u Evroligi. Onda su se neke stvari dogodile koje nisam mogao da kontrolišem. Zbog toga smo se posle godinu dana rastali. Sada uživam u trenutku još više jer znam koliko je teško igrati Evroligu. U Partizanu mi ljudi veruju i daju vreme da igram. Uživam i pokušavam da izvučem najbolje iz onoga što mi je ponuđeno.

Lesor je jedan od igrača Partizana kojima ugovor ističe na leto, a otkako je zaigrao za svoj prvi klub Šalon, francuski centar nije uspeo nigde da se zadrži duže od godinu dana. Lesor ističe da ne razmišlja o narednoj sezoni.

- Ne znam šta će biti na leto. Fokusiran sam na to da pobedimo u što više utakmica sa Partizanom i da pomognem ekipi koliko mogu. Ne razmišljam o letu sada. Ne znam ni šta će biti naredne sedmice.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.