OVO JE ŽENA KOJA JE DRAŽENA PETROVIĆA ODVELA U SMRT: Udala se za fudbalera, a onda ju je zadesila VELIKA TRAGEDIJA!
Dražen Petrović, Foto: Printscreen/Twitter/@NBAHistory

TEŠKA SUDBINA

OVO JE ŽENA KOJA JE DRAŽENA PETROVIĆA ODVELA U SMRT: Udala se za fudbalera, a onda ju je zadesila VELIKA TRAGEDIJA!

Klara je vozila auto kobnog 7. juna 1993.

Objavljeno: 18:09h

Legendarni Dražen Petrović, jedan od najboljih evropskih košarkaša je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. juna 1993. u Nemačkoj, u blizini Ingolštada, kada se vraćao nakon nastupa sa reprezntacijom.

Za njegovu smrt su vezane mnoge misterije, a uvek se postavljalo pitanje ko je kriv i da li je nesreća mogla biti sprečena.

Petrović je ostavio veliki trag u evropskoj košarci, igrao je za Šibenku, Cibonu i Real Madrid i sa sva tri tima osvajao je šampionske titule, a nastupao je i u NBA ligi, noseći dres Portland i Nju Džersi Nets.

Dražen Petrović
foto: Profimedia

Prerano je napustio ovaj svet, život je izgubio u 29. godini, pošto je njegova tadašnja devojka Klara Salanci izgubila kontrlolu nad vozilom, zbog loše vidiljivosti i udarila u kamion, koji je bio isprečen na putu.

Dražen je preminuo na licu mesta, a njegova devojka i turska košarkašica Hilal Edeba su preživele.

- Činjenica je da je Klara vozila prebrzo. Bila je mlada, s malo iskustva u vožnji automobila, i u takvoj situaciji nije se baš mogla najbolje snaći. Doletela je u preprečeni šleper s brzinom većom od 160 kilometara na sat. Čak nije uspela ni da reaguje, da zakoči. I da je pokušala da zaustavi vozilo, pitanje je kako bi sve to prošlo s obzirom na to da se kamion ispred njih pojavio iznenada -rekao je u jednom intervjuu policajac koji je bio na mestu nesreće.

Klara Salanci nikada nije odgovarala na sudu u Nemačkoj pošto nije moglo da se utvrdi da je mogla da izbegne nesreću.

- U saobraćajnim nesrećama je uvek problem kada se preklope prebrza vožnja i smrtne posledice. Pitanje uvek glasi da li bi se nesreća izbegla da je vozač vozio sporije, na primer 120 kilometara na sat. Ako se dokaže da se mogla izbeći, to je kazneno delo. U slučaju krivice, zakon određuje i kaznu do pet godina zatvora ili novčanu kaznu. Treba biti siguran da se saobraćajna nesreća i smrt Dražena Petrovića ne bi dogodili da je Klara recimo vozila 120 ili 100 kilometara na sat - rekao je za advokat specijalizovan za saobraćajno pravo Josip Miličević za "Slobodnu Dalmaciju".

Draženova majka, Biserka Petrović, Klari nikad nije oprostila što je prebrzo vozila, a jednom prilikom ju je nazvala "monstrumom".

- Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal Edebal u kontaktu. Nije je posećivala ni dok je bila bolesna iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno u Frankfurt po Dražena - rekla je jednom prilikom.

Inače, Klara nikad nije javno govorila o Draženovoj smrti. Navodno je nekoliko puta posetila njegov grob u Zagrebu i bila u kontaktu s njegovim bratom.

Tri godine nakon Draženove smrti, upoznala je nemačkog fudbalera Olivera Bierhofa za koga se udala 2001, ali i njihov zajednički život je obeležila velika tragedija. Prvo dete je dobila 2007, a drugo je, u osmom mesecu trudnoće, izgubila 2010. Iste godine preminuo joj je i brat Ladislav.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.