"CELA JUGOSLAVIJA JE GLEDALA ZA KOGA ĆE SE DRAŽEN OPREDELITI!" Aco Petrović potvrdio da je njihov otac bio SRBIN!
Dražen Petrović, Foto: Printscreen/Twitter/@NBAHistory

"nemam šta da krijem"

"CELA JUGOSLAVIJA JE GLEDALA ZA KOGA ĆE SE DRAŽEN OPREDELITI!" Aco Petrović potvrdio da je njihov otac bio SRBIN!

Dražen i Aco Petrović su bliski rođaci sa legendarnim srpskim košarkašem

Objavljeno:

Hrvatski košarkaški stručnjak Aco Petrović otkrio je zanimljive detalje o svom pokojnom bratu Draženu Petroviću.

Petrović se u emisiji "U svom filmu" na HRT-u osvrnuo na temu nacionalnosti i to da je Dražen mogao da bira reprezentaciju za koju će nastupati.

- Bio je lider ne samo košarke, nego i sporta Hrvatske. Znate, tada je cela Jugoslavija gledala na koju će se stranu Dražen opredeliti. Jer, nemam što kriti, mi smo iz mešanog braka, iako je Jolin otac iz Zagore kod Trebinja u Hercegovini, a mama iz Bilica u Šibeniku - izjavio je Aco Petrović.

"Jola" je Jovo, pokojni otac Aca i Dražena Petrovića, inače njegova rođena tetka je bila baba Dejana Bodiroge, o čemu smo već pisali.

Petroviću je Hrvatska bila najbliža scru, a sa tom reprezentacijom osvojio je srebro na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine. - Tata je celo školovanje i radni vek proveo u Hrvatskoj. Ali kad se država raspadala svi su gledali šta će Dražen napraviti. I dolaskom u UN, svima je poručio: 'Tu sam jer hrvatska reprezentacija mi je sve'. Uvek je s ponosom pričao o 1992 - dodao je Petrović, novi-stari selektor "Kockastih".

Dražen je, nastupajući za Jugoslaviju, osvojio bronzu i srebro na Olimpijskim igrama 1984. i 1988, bronzu i zlato na svetskim prvenstvima 1986. i 1990, bronzu i zlato na evropskim prvenstvima 1987. i 1989, te srebro i zlato na Univerzijadama 1983. i 1987. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.