ŽELJKO OBRADOVIĆ ZADOVOLJAN KAO NIKAD! Otkrio kom igraču najviše veruje, iznenadićete se!
Željko Obradović, Foto: Starsport©

blista

ŽELJKO OBRADOVIĆ ZADOVOLJAN KAO NIKAD! Otkrio kom igraču najviše veruje, iznenadićete se!

Iskusni stručnjak oduševljen partijom svojih izabranika

Objavljeno: 23:05h

Košarkaši Partizana su odigrali sjajan meč u 22. kolu Evrolige protiv ekipe Asvela i slavili sa 92:71, a trener crno-belih Željko Obradović je imao čime da bude zadovoljan.

Bila je prednost crno-belih i ubedljivija...

- Ne mislim da je bilo opuštanja, imali smo mnogo otvorenih šuteva u poslednjoj četvrtini koje nismo ubacili. Njihov Metjus je ubacio sve preko ruke, ali smo reagovali napadački kako je trebalo. Nismo ubacili otvorene šuteve, ali je to sastavni deo igre, a ja sam u poslednjoj četvrtini morao da vodim računa o minutaži jer u petak imamo važnu utakmicu protiv Žalgirisa - rekao je Obradović.

- Veoma sam zadovoljan i voleo bih da nastavimo u ovim ritmu jer opet su sjajne brojke kada su u pitanju izgubljene i osvojene lopte. Tako je bilo i protiv Zvezde i voleo bih da nastavimo. I drugi podatak, u prvom poluvremenu su imali osam ofanzivnih skokova, a u drugom samo tri. Nekoliko napada je bilo da nisu uspeli da šutnu ka košu, sve pohvale igračima - poručio je Obradović.

Partizan već u petak igra u Kaunasu protiv Žalgirisa protiv jednog od konkurenata za Top 8.

KK Partizan
foto: Starsport©

- Sigurno je tako, moramo isto da igramo odbranu. Idemo protiv Žalgiisa, oni si agresivan i fizički tim, dosta polažu na odbranu, igraju u velikom ritmu, sa dosta izmena. Posle toga ima još dosta da se igra, ali nas sada zanima isključivo Žalgiris.

Džejms Naneli?

- Odigrao je kao cela ekipa, angažovano i odbrani i napadu. Sve pohvale.

Koliko je pobeda u derbiju značila u psihološkom smislu?

- Rekao sam da su slavili posle te utakmice tamo. Najvažnije je samopouzdanje, sve dolazi iz njega i moramo da nastavimo daigramo. Moramo da znamo šta znači agreisvna odbrana i napad, ako tako nastavimo, siguran sam da možemo da ostvarimo velike rezultate, najiskrenije to mislim..

Odbrana?

- Navijači nam daju veliku podršku. Mnogo smo ponosni. Navijanje, želja, oni prepoznaju dobru odbranu, reaguju na to i hvala im na tome. Sada tako treba igrati u gostima. Protiv Zvezde smo uspeli, našli smo rešenje i moramo tako da nastavimo.

Obradović je posebno izdvojio ulogu koju ima Uroš Trifunović.

Uroš Trifunović
Uroš Trifunovićfoto: Starsport©

- Uroš je ključni igrač: To je dečko kome ja najviše verujem. On igra fanstastičnu odbranu. U zadnjim sekundama prvog poluvremena je napravio fenomenalnu rotaciju, čovek je ubacio preko ruke. Ja sam mu čestitao na toj odbrani. To je ono što je on prelomio u odnosu na prošlu godinu. On je nama izuzetno važan igrač i ja mu česttiam na tome kako igra ovu sezonu. Samo bi trebalo da bude još malo agresivniji u napadu. Ne u smisčlu ako nastavi koš da će da nastavi da igra. Već ono što ja tražim od njih da na piku, i u nekim individualnim rešenjima, da bude agresivniji, jer on ima taj kvalitet.

- Smajli? Smajli se vratio posle povrede i igra. Ja ne volim da komentarišem, ali mislim da su bili neki faulovi koji nisu svirani, ali, Bože moj. Šta da radimo. Važno je da je ion imao izvanredno rešenje u napadu. Mi igramo sa ektra pasom, što ranije nije bio slučaj. On ima brze ruke i pokazalo se da može da uzme loptu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.