"MI SMO DALEKO OD TOGA": Grk zavidi Srbima na organizaciji košarkaškog derbija! Zašto je ovako samo u Evroligi?
Detalj sa evroligaškog večitog derbija, Foto: Starsport©

VEROVALI ILI NE

"MI SMO DALEKO OD TOGA": Grk zavidi Srbima na organizaciji košarkaškog derbija! Zašto je ovako samo u Evroligi?

S obzirom da rivalitet između košarkaških večitih možda nikada nije bio veći, sve je prošlo zapanjujuće mirno, iako su na tribinama bili prisutni navijači i jedne i druge ekipe

Objavljeno:

I u drugom večitom derbiju u okviru Evrolige, slavio je gost. Partizan se revanširao Crvenoj zvezdi za poraz u meču u kom su oni bili domaćini, izjednačio se sa najljućim rivalom na tabeli i dodatno zakomplikovao borbu za fajnal-ejt.

Bilo je varnica i uvredljivog skandiranja navijača oba tima, ali s obzirom da rivalitet između košarkaških večitih možda nikada nije bio veći, sve je prošlo zapanjujuće mirno, iako su na tribinama bili prisutni navijači i jedne i druge ekipe.

Naravno, prozivke, transparenti i sve ostalo što prati derbi bili su prisutni, ali nije došlo ni do kakve fizičke eskalacije, prekida meča, ubacivanja predmeta na parket, gađanja sudija, čega smo se proteklih sezona nagledali u ABA ligi.

1 / 5 Foto: Starsport©

Pitanje koje se postavlja opet, kao posle meča kada je Partizan bio domaćin, jeste zbog čega to nije moguće sprovesti u regionalnom takmičenju, ABA ligi, a ozbiljne pohvale stižu od grčkog novinara Harisa Stavrua, koji radi za tamošnji priznat portal SPORT24, a koji je bio prisutan na oba večita derbija u eltinom takmičenju - u dvorani "Aleksandar Nikolić" i u "Štark Areni".

Kaže da je oduševljen činjenicom da su i jedni i drugi mogli na tribine, da je sve bilo organizovano do tančina i žali što je to nemoguća situacija u Grčkoj, naravno, misleći na duele između Olimpijakosa i Panatinaikosa, koji su često obilovali incidentima, prekidima i svim propratnim.

- Istorija je ispisala da su Srbi brilijantno organizovali dva večita derbija sa navijačima iz obe ekipe. Sa dobrom kooperacijom, bez ijednog predmeta koji je pao na teren, bez tuča i sa navijanjem i za pobednike i gubitnike. Mi smo, nažalost, jako daleko od toga - napisao je Stavros.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.