"KAMPACO U ZVEZDI? I DALJE MI IZGLEDA NEVEROVATNO"... Savić govorio o Fakundu i Dušku Ivanoviću (FOTO)
Zoran Savić, Foto: Starsport©

otvoreno!

"KAMPACO U ZVEZDI? I DALJE MI IZGLEDA NEVEROVATNO"... Savić govorio o Fakundu i Dušku Ivanoviću (FOTO)

Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije, rekao je sportski direktor Partizana o crveno-belima

Objavljeno:

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govorio je za italijanske medije o evropskoj košarci, ali i dolasku Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu.

Funkcioner crno-belih legenda je košarke na Apeninima iz zlatnog doba Palakenstra kada je igrao za Virtus i Fortitudo, velikane iz Bolonje.

- Evroliga je verovatno najneizvesnija u istoriji. Iskreno, iznenađen sam rezultatima Olimpije Milana, jer sam pre početka sezone verovao da su kalibar za Fajnal For. Brojne povrede, pogotovo Šejvona Šildsa, skupo su koštale ekipu. Mnogo je utakmica i putovanja, pa je samim tim mnogo teško ekipama koje nemaju u rotaciji po 17-18 igrača. Virtus radi ono što se očekuje, plaćaju sada i cenu neiskustva, ali dobro igraju - rekao je Savić.

Detalj sa utakmice Olimpije i Asvela u Milanu
Detalj sa utakmice Olimpije i Asvela u Milanufoto: EPA/Matteo Bazzi

Željko Obradović ili Etore Mesina?

- Obradović je osvojio više, ali obojica su dobri treneri.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Kratko je odgovorio na konstataciju da Crvena zvezda izgleda veoma dobro pod trenerom Duškom Ivanovićem.

- Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije, i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca.

Duško Ivanović
Duško Ivanovićfoto: Starsport©

Miloš Teodosić brani boje Virtusa, Savićevog nekadašnjeg kluba...

- On ima neverovatnu viziju na parketu, razume šta se dešava na terenu čak i pre nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po celom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vreme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svežim za finiš sezone - zaključio je sportski direktor Partizana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.