DONČIĆ BROJAO DO 41 PA ZABRLJAO NAPAD ZA POBEDU! Lebron ubacio rekordnih 9 trojki, ali Klipersi su gazde LA (VIDEO)
Luka Dončić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba

DONČIĆ BROJAO DO 41 PA ZABRLJAO NAPAD ZA POBEDU! Lebron ubacio rekordnih 9 trojki, ali Klipersi su gazde LA (VIDEO)

Hit je slavio u derbiju Istoka sa Seltiksima

Objavljeno:

Majami je na svom terenu u reprizi prošlogodišnjeg finala Istočne konferencije savladao Boston sa 98:95.

Boston je na početku četvrte deonice vodio sa 87:77, ali je domaći tim preokretom uspeo da se revanšira Seltiksima za poraz u finalu Istoka (4:3).

Bem Adebajo je vodio Hit do pobede sa 30 poena i 15 skokova, Hejvud Hajsmit je zabeležio dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova, dok je Maks Strus upisao 13 poena i sedam uhvaćenih lopti.

U gostujućem timu bolji od ostalih je bio Džejson Tejtum sa 31 poenom, uz 14 skokova i sedam asistencija, Derik Vajt je postigao 23 poena, uz šest dodavanja, a Robert Vilijams treći je zabeležio 11 poena i osam skokova.

Boston je vodeći u čitavoj ligi sa 35 pobeda i 14 poraza (Jokićev Denver je sad na 34-14), dok Majami zauzima šesto mesto sa 27 pobeda i 22 poraza.

Vašington je na gostovanju savladao Dalas sa 127:126, a ključni poen je pet sekundi pre kraja postigao Kajl Kuzma sa linije za slobodna bacanja.

U poslednjem napadu Dalas nije uspeo da šutira ka košu, nakon izgubljene lopte slovenačkog košarkaša Luke Dončića.

Kuzma je bio najefikasniji u Vašingtonu sa 30 poena, Bredli Bil je dodao 22 poena, dok je Deni Avdija ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova.

Dončić je u poraženom timu zabeležio dabl-dabl sa 41 poenom i 15 skokova, Dvajt Pauel je postigao 22 poena, uz devet uhvaćenih lopti, a Spenser Dinvidi je upisao 20 poena, uz osam asistencija.

Dalas je sedmi na tabeli Zapada sa učinkom 25/24, dok je Vašington posle treće vezane pobede na 11. mestu Istoka sa skorom 21/26.

Los Anđeles Klipers su na gostovanju pobedili Los Anđeles Lejkers sa 133:115, i tako ostvarili 10. uzastopnu pobedu protiv gradskog rivala u NBA ligi.

Kliperse je predvodio Pol Džordž sa 27 poena, uz devet skokova, Kavaj Lenard je zabeležio 25 poena i devet uhvaćenih lopti, a Norman Pauel je dodao 22 poena.

Lebron Džejms je bio najefikasniji igrač večeri sa 46 poena (rekordnih devet trojki), uz osam skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Rasel Vestbruk sa 17 poena.

Indijana je prekinula niz od sedam uzastopnih poraza i na svom terenu savladala Čikago sa 116:110.

Pobede na domaćem terenu ostvarile su i ekipe Njujorka i Finiksa. Niksi su savladali Klivlend sa 105:103 i prekinuli niz od četiri vezana poraza, dok je Finiks bio bolji od Šarlota sa 128:97, i tako došao do četvrte uzastopne pobede.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.