VLADIMIR LUČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O VELIKOJ "LOVI" U SRPSKOJ KOŠARCI: U moje vreme to nije bilo...
Vladimir Lučić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

dao svoj sud

VLADIMIR LUČIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O VELIKOJ "LOVI" U SRPSKOJ KOŠARCI: U moje vreme to nije bilo...

Kapiten Srbije priznao da je pomalo ljubomoran na "večite"

Objavljeno:

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i nekadašnj as Partizana Vladimir Lučić se u intervjuu za "Mozzartsport" dotakao situacije u srpskoj košarci.

Crvena zvezda i Partizan imaju zavidna imena u svojim rosterima ove sezone, a nekada "večiti" nisu imali toliko novca kojim bi mogli da pariraraju ponudama evropskih velikana.

Po dolaskuLuke Vildoze i Fakunda Kampaca, koji je potpisao najveći ugovor u istoriji srpske i regionalne košarke, podigla se velika prašina u domaćoj i evropskoj košarci, a Lučić je upitan da uporedi dve epohe. On kaže da ne može da se poredi "njegovo" vreme i ovo sada.

- To ne može da se stavi u istu rečenicu, ako pričamo o periodu iz moje poslednje godine u Partizanu i ovo sada - Vladimir Lučić u razgovoru za Mozzart Sport, pa dodaje:

Vladimir Lučić
Vladimir Lučićfoto: Emilija Jovanović

- Sa jedne strane dobro je da je došao trenutak da igrači mogu u Beogradu, u zemlji gde su rođeni, da igraju za veliki novac, da ne moraju da idu i traže to daleko od kuće. To pre nije bio luksuz koji smo mogli da priuštimo sebi. Budžeti za igrače koji su došli jako rano u Partizan bili su potpuno drugačiji. Evo ti primer, moja primanja za pet godina u Partizanu su možda na nivou jedne i po mesečne plate nekih igrača Crvene zvezde, a kod nekih igrača možda i samo jednomesečne. Ne pričam samo o mojih pet godina boravka u klubu, već i tome što smo mi koji smo bili tu doneli za taj period... Filozofija je sada kompletno drugačija, da ne može da se uporedi. Ima dobrih i loših stvari.

Upitan je Lučić kako mu sve to sada izgleda?

- Iskreno sam malo i ljubomoran, jer nisam bio u mogućnosti da igram u ekipi sa tolikim budžetom i istovremeno budem u gradu u kojem sam rođen, odrastao, u klubu u kojem se osećam lepo. Finansijske stvari sam morao da tražim na drugom mestu. Pazi, Evroliga u ovakvom sistemu, plus javnost u Srbiji koja nije nimalo laka, ne dozvoljava da se tim pravi kao nekada. Na primer, da u ekipi budu dvojica stranaca i deset domaćih igrača. Jako je teško sada dovesti kvalitetnih domaćih igrača, a kamoli još mladih koji će biti u formi, strpljivi sa traženjem svoje uloge, koji mogu da se obavežu na rad u dužem periodu. Potpuno dva različita vremena, teško ih je uporediti.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.