EVROLIGA PO UGLEDU NA NBA? Zvezda i Partizan u potpuno novom formatu takmičenja!
Detalj sa košarkaškog večitog derbija, Foto: Starsport©

NOVI PLANOVI

EVROLIGA PO UGLEDU NA NBA? Zvezda i Partizan u potpuno novom formatu takmičenja!

Španija bi dobija još mesta, a Dubai bi bio deo Istočne konfernecije u kojoj bi igrali i srpski klubovi

Objavljeno: 10:12h

Maršal Glikman, izvršni direktor Evrolige, u podkastu "Krosover" govorio je o novim planovima Evrolige. Kao što je već poznato, Dubai je veoma zainteresovan za učešće u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju, čiji čelni ljudi, naravno, žele da im izađu u susret u zamenu za velika ulaganja.

Od 18 timova u Evroligi 12 ima višegodišnju licencu, a tu je i CSKA koji je među akcionarima, ali je za sada suspendovan zbog rata u Ukrajini, Albi naredne sezone ističe dvogodišnja licenca, ali je Berlin vrlo važno strateško tržište za Evroligu i ta licenca će biti obnovljena.

"Sportando" je podelio svoja saznanja, a to je da je ideja Evrolige da proširi takmičenje na 24 tima i da po ugledu na NBA, najjaču košarkašku ligu na svetu, podeli timove u dve konferencije. Svaka konferencija bi imala po 12 timova.

1 / 7 Foto: Starsport©

U toj slučaju Španija bi dobila još mesta, kao i Velika Britanija koju odavno guraju u Evroligu, a Dubai bi bio deo Istočne konfernecije u kojoj bi igrali i srpski klubovi. U slučaju da dođe do podele, ovako bi izgledao raspored konferencija: zapad: Barselona, Real Madrid, Baskonija, Asvel, Bajern, Olimpija, Alba, Pariz, London Lajons, Virtus, Monako, Huventud. Istok: Crvena zvezda, Partizan, Fenerbahče, Olimpijakos, Efes, Makabi, Panatinaikos, Dubai, Žalgiris, CSKA, Zenit, Turk Telekom.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.