DOGOVOR SAD I RUSIJE, RAZMENJUJU ZATVORENIKE: Za ozloglašenog trgovca oružjem, Ameri dobijaju košarkašicu!
Britni Grajner, Foto: Profimedia, EPA-EFE/EVGENIA NOVOZHENINA / REUTERS POOL

konačno epilog

DOGOVOR SAD I RUSIJE, RAZMENJUJU ZATVORENIKE: Za ozloglašenog trgovca oružjem, Ameri dobijaju košarkašicu!

Grajner je jedna od najboljih košarkašica Finiks Merkjurija, tima iz WNBA, a u februaru je privedena na moskovskom aerodromu zbog posedovanja ulja kanabisa

Objavljeno: 14:46h

SAD i Rusija dogovorile su se da zamene zatvorenu američku košarkašku zvezdu Britni Grajner za ozloglašenog trgovca oružjem Viktora Buta, koji je 12 godina držan u američkom zatvoru.

Grajner je jedna od najboljih košarkašica Finiks Merkjurija, tima iz WNBA, a u februaru je privedena na moskovskom aerodromu zbog posedovanja ulja kanabisa.

Britni Grajner, Zatvor, Košarka
foto: Profimedia

Ona je pre nešto više od mesec dana osuđena na devet godina zatvora zbog pokušaja da unese ulje kanabisa i premeštena je na izdržavanje kazne, a čak ni njenim advokatima nije bilo poznato gde je zatvorena.

Još od momenta kada je uhapšena i lišena slobode njen slučaj je poprimio politički karakter. Vlasti SAD su preko najviših instanci komunicirale sa zvaničnom Rusijom, što je i potvrdio državni sekretar Entoni Blinken, a Sjedinjene Države su slale Rusiji "konkretan i značajan zahtev" za oslobađanje košarkašice.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.